Bastiaan en Luuk willen verder met Timbaland Bastiaan en Luuk willen verder met Timbaland

"Ik heb een mooi leven door Aux Raus"

Bastiaan en Luuk willen verder met Timbaland

"Ik heb een mooi leven door Aux Raus"

Aux Raus wint met het debuutalbum This Is How This Works de 3VOOR12 award en geeft direct na de triomf een reflectie op de avond. "Dit is pas het begin!"

"Ik heb een mooi leven door Aux Raus"

Aux Raus is uitgeput, verrast en heel blij met de 3VOOR12 Award. Bastiaan: “Aan Aux Raus heb ik veel te danken. Het begon als revanche op iedereen in het uitgaansleven. Een paar jaar later heb ik dankzij de band geen telefoonangst meer.”

“Een TMF award of een Essent Award is leuk om te winnen, maar een 3VOOR12 award is toch even wat anders.” Aux Raus komt na de korte wervelwind die ze met hun tien minuten durende optreden veroorzaakte, backstage bij van hun triomf. Vol trots houdt Bastiaan een printje van het juryrapport vast. Met zijn andere hand heft hij de fles champagne, die inmiddels half leeg is. Ze zijn heel blij, maar ook verrast over de uitslag. Wanneer live shows een rol spelen bij de 3VOOR12 award, zag Aux Raus zich best als kanshebber. Maar bij de award telt alleen de plaat. “En juist daarom hadden we dit niet verwacht”, zegt Luuk.

Voor Bastiaan telt vooral één ding. Hij wijst naar het juryrapport. “Eindelijk heb ik zwart op wit staan dat ons Lowlands optreden een sensatie was. Dit is een stimulans om verder te gaan.” Want ook Aux Raux ziet Lowlands als een hoogtepunt tot nu toe. Luuk: “Er hing een fijne homo-erotische sfeer”.

Elke cent van de prijs, een check van 1203,12 euro, kunnen ze goed gebruiken. De band is bezig met een nieuwe plaat. Ze hebben al vierentwintig nummers, hoewel die nog niet allemaal af zijn. Momenteel zijn ze samen in een studio bezig, ditmaal dichterbij huis. “Daarna gaan we op zoek naar een goede producer. Denk aan een T. Raumschmiere of een Timbaland. This Is How This Works is pas het begin. De inspiratie blijft, we doen veel nieuwe uitvindingen in de studio”, zegt Bastiaan.

Het dankwoord dat en publique uitbleef, geeft Aux Raus alsnog in privé-setting. “Allemaal bedankt”, zegt Bastiaan. “Maar vooral jij, Luuk. Je hebt me uit de put gehaald. Bedankt dat ik bij je in de band mag zitten, dat je me inspireert tot mooie dingen. Ik hoop dat we met Aux Raus een mooi leven tegemoet gaan.” Waarop Luuk reageert: “Ik héb een mooi leven door Aux Raus.” En geeft Bastiaan drie zoenen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12