Aux Raus met Iggy Pop op podium Aux Raus met Iggy Pop op podium

Wereldreizigers gaan na Rusland, Duitsland, Spanje, België én de VS naar IJsland en Mexico

Aux Raus met Iggy Pop op podium

Wereldreizigers gaan na Rusland, Duitsland, Spanje, België én de VS naar IJsland en Mexico

Nog maar één nacht in het bezit van de 3VOOR12 Award en nu al hot over de hele aardbol. Aux Raus is tussen het touren door ook nog eens druk met de tweede plaat.

Wereldreizigers gaan na Rusland, Duitsland, Spanje, België én de VS naar IJsland en Mexico

Nog maar één nacht in het bezit van de 3VOOR12 Award en de geruchtenmachine begint al te roken. Aux Raus in het voorprogramma van Iggy Pop, Aux Raus geremixed door Tiësto, zanger Bastiaan Bosma epileert konthaar. Tijd om Jeroen Vrijhoef, de manager van de trotse winnaars eens te bellen.

“Echte super tof dat ze hebben gewonnen, ze waren echt zo blij”, verteld Vrijhoef. “Het Iggy Pop verhaal klopt wel. Althans, in februari organiseert het Mexicaanse label, Nuevos Ricos, een groot festival in Mexico. Iggy is er de headliner en Aux Raus speelt er ook. Ik weet niet of ze op hetzelfde podium komen, maar ze zijn erg groot in Mexico, dus wie weet.”

Volgens Vrijhoef wordt er meteen een Mexicaanse tour aan vast geknoopt. Eerst gaan de heren nog naar Rusland, Duitsland, Spanje, België én New York. “Aux Raus is uitgenodigd voor het CMJ Festival. Er is al een optreden bij geregeld en we zijn nog bezig met extra data in New York, Boston en Chicago.” Hiernaast zijn er vergevorderde plannen om op de heen of terugreis IJsland aan te doen. Maarliefst twee shows zitten nog in de ijskoude pijpleiding.

Op dit moment wordt de debuutplaat in Frankrijk uitgebracht. In Nederland wordt ‘Wire’ alweer de zesde clip en zijn er plannen voor een remixalbum. De band is ondertussen al lang weer bezig met de opnames voor een tweede plaat. “Veel nummers zijn al af. Binnenkort komt de gitarist van het Amerikaanse The Locust een aantal gitaarpartijen opnemen. Heel tof. Ja, er is een boel aan de gang”, vertelt Vrijhoef trots.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12