Uitgekookte Nachttempel organiseert risicovolle dansreeks dankzij prijzengeld Uitgekookte Nachttempel organiseert risicovolle dansreeks dankzij prijzengeld

Programmeur Patronaat: "Anders had ik Green Velvet niet kunnen neerzetten"

Uitgekookte Nachttempel organiseert risicovolle dansreeks dankzij prijzengeld

Programmeur Patronaat: "Anders had ik Green Velvet niet kunnen neerzetten"

Afgelopen april werd het Haarlemse Patronaat tot beste danceclub gekozen en werd daarmee Revu's Nachttempel. Met de 15.000 euro prijzengeld mocht de zaal een onvergetelijke avond organiseren. Basement Jaxx bleek te duur en The Knife kon niet. En dus besloot dansprogrammeur Adriaan Muts met de centen vijf toffe avonden vol avontuurlijke muziek neer te zetten. Uitgekookt? Muts: "Dit zijn avonden die anders niet mogelijk waren."

Programmeur Patronaat: "Anders had ik Green Velvet niet kunnen neerzetten"

Inmiddels zit de eerste dansavond onder de noemer Patronaat presenteert Revu’s Nachttempel er op en staan er nog vier bijzondere ‘spannende’ dansavonden voor de jaarwisseling op het programma. De reeks clubavonden is tot stand gekomen dankzij de 15.000 euro prijzengeld die Patronaat als beste dansclub aan Revu’s Nachttempel verkiezing heeft overgehouden. Haarlem is slecht te porren voor techno of serieuze dansmuziek, zegt programmeur Adriaan Muts. “De avonden die we nu hebben georganiseerd, zouden zichzelf normaal niet bedruipen. Dankzij Revu hebben we een buffer.” Jasten eerdere winnaars van de populaire podium verkiezing de prijzenpot er in één avondje doorheen, Patronaat kiest uitgekookt meerdere feestjes. Maar daar zijn ze bij weekblad Revu helemaal niet rouwig om.

Revu’s Brian Benninga is blij met de reeks avonden die Patronaat heeft neergezet: “De line-up van de avonden past goed bij ons. Volgend jaar maart zijn er nieuwe Nachttempelverkiezingen. Tot die tijd kunnen we op deze manier alvast mooi warm draaien. In het tijdschrift zullen we extra aandacht aan de reeks besteden in de vorm van acties en voor de site zullen we videointerviews maken.”

In eerste instantie is de reeks uit nood geboren, vertelt Adriaan Muts, dansprogrammeur van Patronaat. “In april wonnen we de Nachttempel. Het prijzengeld stelt je in staat om een droomavond te organiseren, maar ik kwam er al snel achter dat ons droomavondje onhaalbaar was. We wilden eigenlijk Basement Jaxx, The Knife, Daft Punk of The Chemical Brothers. Ze waren allen te duur of treden sowieso eigenlijk niet op.”

De droomavond werd uitgesteld. Muts: “We hebben besloten om in mei een klein feest te organiseren om de winst te vieren. Revu was daar blij mee, omdat ze niet wilden dat het feest te ver zou worden uitgesteld.” Nu is er dus een hele reeks Nachttempelavonden. Muts vervolgt: “En ook daar is Revu heel blij mee. Nu hebben we het geld verdeeld over vijf avonden die we anders nooit hadden kunnen doen.” Op de eerste uit de reeks, met Green Velvet, kwamen afgelopen week 600 mensen af. “De avond was fantastisch,” zegt Muts. “Normaal had ik Green Velvet echt niet durven boeken.”

Het Paard in Den Haag won de verkiezing in 2005 en organiseerde toen een gratis toegankelijk feest. Afgelopen jaar werd Doornroosje, Nijmegen tot beste club gekozen. Zij pakten uit met grote namen, extra geluid en extra licht. Het Patronaat gebruikt het geld dus om vijf ‘risicovolle’ avonden te organiseren. Benninga: “Of de volgende winnaar ook het prijzengeld zal steken in een reeks avonden hangt van die zaal af. Wij hebben met de Nachttempel eigenlijk maar een doel: het uitgaansleven extra onder het voetlicht brengen en als een zaal dan iets extra’s wil doen, mag dat. Wij dwingen ze tot niets.”

16-11 Danny Howells & Alexander Koning
23-11 Border Community Night ft. James Holden, Fairmont & Sandrien
07-12 Schijfrijders invite a very special friend...
22-12 Spektrum XL ft. Goldie

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12