Tivoli-programmeur Johan Gijsen op zoek naar het Canadagevoel Tivoli-programmeur Johan Gijsen op zoek naar het Canadagevoel

Canadezen moeten warm worden voor Utrechts festival

Tivoli-programmeur Johan Gijsen op zoek naar het Canadagevoel

Canadezen moeten warm worden voor Utrechts festival

Canada is hét muziekland van de laatste jaren. Reden genoeg voor Tivoli-programmeur Johan Gijsen om samen collega Bob van Heur een heus Canada-festival uit de grond te stampen. Deze week is hij op het festival Pop Montreal om de Canadezen warm te maken voor zijn initiatief. Gijsen houdt een dagboek bij op 3VOOR12.

Canadezen moeten warm worden voor Utrechts festival

Canada is hét muziekland van de laatste jaren. Reden genoeg voor Tivoli-programmeur Johan Gijsen om samen collega Bob van Heur een heus Canada-festival uit de grond te stampen. 30 november en 1 december staat het Utrechtse podium onder de noemer Le Guess Who geheel in het teken van Canadees talent, met onder meer Hot Hot Heat, MSTRKRFT, Caribou en Young Galaxy op het programma. Natuurlijk moeten ook de Canadezen van zijn initiatief weten, en dus zit Gijsen momenteel in Canada voor het jaarlijkse festival Pop Montreal. Om mensen te ontmoeten, talent te spotten, maar vooral ook om Canada te proeven.

Canada is al een paar jaar hot. De Canadese overheid steekt veel geld in de promotie van zijn nationaal product, en dat resulteert in een bruisende scene. Veel van de nieuwe grote namen in de indierock komen uit Canada. Van The Arcade Fire tot Hot Hot Heat, van Broken Social Scene tot The New Pornographers. Het blijft niet bij grote namen, want de stroom nieuwe bands houdt maar niet op. Dit jaar verschenen al mooie platen van onder meer Patrick Watson, Beirut en Caribou. Johan Gijsen houdt tijdens zijn reis een dagboek bij op 3VOOR12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12