Jeugd van Tegenwoordig does America en werkt samen met Extince Jeugd van Tegenwoordig does America en werkt samen met Extince

Willie Wartaal: "Wij zijn gewoon het hardste dat er is in Nederland"

Jeugd van Tegenwoordig does America en werkt samen met Extince

Willie Wartaal: "Wij zijn gewoon het hardste dat er is in Nederland"

16 oktober spelen zes bands, acts en dj's op één van de grootste showcasefestivals ter wereld: de CMJ Music Marathon in New York. Misschien wel de verrassendste afgevaardigde is de Jeugd van Tegenwoordig. Willie Wartaal legt uit waarom deze keuze helemaal niet verrassend is en ligt een tipje van de sluier over de nieuwe plaat.

Willie Wartaal: "Wij zijn gewoon het hardste dat er is in Nederland"

De Jeugd van Tegenwoordig gaat 16 oktober de dames en heren in Amerika laten zien waar echte hiphop vandaan komt. Het mafste, hardste en nieuwste uit de Nederlandse muziek: Malkovich, Adept, C-Mon & Kypski, Aux Raus, De Jeugd van Tegenwoordig en Mr. Wix gaan New York onveilig maken. In the Big Apple wordt de CMJ Music Marathon aangedaan. De internationale conventie is één van de grootste showcasefestivals ter wereld waar ieder najaar de internationale muziekwereld zich verzamelt.

“Wij gaan naar het land waar de slechtste hiphop vandaan komt, om te laten zien hoe het wél moet”, bezweert Willie Wartaal, de dJvT rapper die zelf ook nog op enkele plekken in New York als dj zal draaien. Wartaal neemt de taak van de Nederlandse afvaardiging uiterst serieus en ziet ook geen taalbelemmeringen in de muziek van dJvT: “Wij zijn daar om de Nederlandse muziek te promoten en dat gaan we doen.” Ook netwerken met boekers en promotors zal niet geschuwd worden. Wartaal gaat zijn uiterste best doen om vaker naar de States te kunnen: “Als je daar zegt dat je de grootste bent in Nederland, moet dat toch iets opleveren!”, aldus Wartaal.

De producer van de jeugd, Bas Bron, zal achterblijven in Amsterdam. “Hij moet onze nieuwe tracks afmaken”, lacht Wartaal. De opnames voor de nieuwe plaat vorderen gestaag. Wartaal is meer dan trots op de zeven nummers die er nu liggen: “Vorige week hoorde ik de eerste twee nummers die echt af zijn. Zo belachelijk goed! Nummers van zeven minuten; echt episch. Hollywood jongen, ik zeg ’t je.” De twee nieuwe nummers zullen de komende dagen worden gerepeteerd en ook in New York ten gehore worden gebracht.

Na het succes van de debuutplaat Parels voor de Zwijnen, hebben de drie bandleden en hun producer het drukker dan ooit. Toch verloopt, volgens Wartaal, het opnameproces voortvarend: “Ja, we moeten nu meer plannen. Het lijkt soms wel of we halverwege de dertig zijn met kinderen en alles. Het gaat misschien wat langzamer, maar het werkt goed. Het was in het begin, toen er nog geen enkel nummer lag, wel moeilijk om de motivatie te vinden. Nu zie je iets ontstaan en worden we echt enthousiast.

Over nieuwe singles en andere albumdetails kan Wartaal nog niets zeggen. Één nieuwtje wil Willie al wel met 3VOOR12 delen: “We gaan zeer waarschijnlijk met Extince een nummer opnemen. Op dit moment ligt er nog niet dát nummer waar ‘X’ kan shinen, maar dat gaat er vast en zeker komen. Extince kan onze hulp goed gebruiken om weer in beeld te komen.” Naast de nederhop legende zullen er hoogstwaarschijnlijk geen andere artiesten aan het album meewerken. “Al die rappertjes zijn te klein voor deze plaat, ze maken geen kans”, is de klare taal van Wartaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12