3VOOR12/Utrecht: Racoon waagt de grote oversteek 3VOOR12/Utrecht: Racoon waagt de grote oversteek

Another Day verschijnt in Canada en VS, tour met Lemonheads

3VOOR12/Utrecht: Racoon waagt de grote oversteek

Another Day verschijnt in Canada en VS, tour met Lemonheads

Racoons succcesalbum Another Day is sinds deze week ook verkrijgbaar in de V.S. en Canada. Een toer van kust naar kust met The Lemonheads en bezoekjes aan lokale radiostations moeten de plaat aan de man brengen. In Utracks doet Racoon-drummer Paul Bukkens de plannen uit de doeken.

Another Day verschijnt in Canada en VS, tour met Lemonheads

Sinds deze week is Racoons succesalbum Another Day ook in Amerika en Canada verkrijgbaar. Ter promotie van de cd gaat Racoon in december in de VS op tournee met de Amerikaanse band Lemonheads. "We gaan heel Amerika doorkruisen in een busje, van de westkust naar de oostkust", vertelt drummer Paul Bukkens trots in Utracks. Hiermee is Racoon de eerste Utrechtse band sinds Urban Dance Squad die de Atlantische Oceaan oversteekt voor een grote toer.

Dankzij de inzet van het management heeft Racoon een deal weten te sluiten met Yep Roc Records. Het label had de band vorig jaar live gezien en besloot daarop Another Day uit te brengen. De tournee is dan ook niet zomaar voor de lol, maar bedoeld om de release onder de aandacht te brengen. Naast de support is het ook de bedoeling dat de er lokale radiostations worden aangedaan.

In Nederland betekende Another Day in 2005 de doorbraak van Racoon. Hoewel de band er in de States helemaal voor gaat, blijft Bukkens nuchter: "We maken ons absoluut geen illusies dat dit het helemaal gaat worden. Als je kijkt hoe we het in Nederland hebben gedaan, dat was altijd stapje voor stapje. We proberen iets en als het werkt, dan bouwen we er op verder. Zo niet, dan is dat jammer, maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd."

Ondertussen wordt ook nog de laatste hand gelegd aan een nieuwe plaat, die in februari moet gaan verschijnen. Live-shows in eigen land staan gepland voor volgend voorjaar.

Beluister het hele interview met Paul Bukkens in Utracks van 3 oktober.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12