Rapper MikeMetal dist Leefbaar Rotterdam terug Rapper MikeMetal dist Leefbaar Rotterdam terug

"Het toppunt van integratie is de hiphopnatie"

Rapper MikeMetal dist Leefbaar Rotterdam terug

"Het toppunt van integratie is de hiphopnatie"

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Leefbaar Rotterdam-fractievoorzitter Ronald Sörensen nam vorige maand in een ludiek bedoeld filmpje hiphop op de korrel. Rapper MikeMetal pikt die belediging niet en dist de politicus terug met de track Onleefbaar Rotterdam

"Het toppunt van integratie is de hiphopnatie"

Leefbaar Rotterdam? Rapper MikeMetal van de groep De Tuigcommissie heeft het liever over Onleefbaar Rotterdam. Hij voelt zich tegenwoordig een pispaaltje in zijn eigen stad. Zeker sinds Leefbaar Rotterdam-fractievoorzitter Ronald Sörensen een ludiek bedoelde rapvideo opnam waarin hij ageert tegen gewelddadige hiphopteksten. Die zijn volgens de politicus de reden dat Rotterdam geen cent subsidie moet uitgeven aan urban culture in de stad, laat staan een bedrag van 15 miljoen euro.

Reden voor een beledigde MikeMetal om Leefbaar Rotterdam op zijn beurt terug te dissen, met hulp van zanger Soniq. Want met de strijd tegen urban is volgens hem enkel bedoeld om allochtonen in een kwaad daglicht zetten. "Het toppunt van integratie is de hiphopnatie" is zijn motto in de track Onleefbaar Rotterdam, die hij direct na de actie van Sörensen schreef. De video is te zien op Youtube. “Dit keer hebben ze het op ons gemunt”, zegt MikeMetal nijdig in het nummer met het alles zeggende refrein: “Rotterdam wordt onleefbaar gemaakt van de haat in de raad. Het verspreidt zich op straat.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12