1 miljoen extra voor renovatie Luxor 1 miljoen extra voor renovatie Luxor

Verbouwing Arnhems poppodium moet eind november klaar zijn

1 miljoen extra voor renovatie Luxor

Verbouwing Arnhems poppodium moet eind november klaar zijn

De provincie Gelderland steekt een extra miljoen in de verbouwing van de Luxor. De renovatie heeft kleine vertraging opgelopen, maar nog dit jaar moet de oude bioscoop haar deuren openen als poppodium. Dat zegt wethouder Rita Weeda in gesprek met 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen.

Verbouwing Arnhems poppodium moet eind november klaar zijn

De provincie Gelderland heeft een extra miljoen toegezegd voor de verbouwing van de Luxor. Dit zei wethouder Rita Weeda van Economische Zaken en Cultuur in een gesprek met 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. “Het geld is toegezegd om het gebouw nog mooier te maken”. Het totale budget bedraagt nu 9 miljoen euro.

Die 1 miljoen is uitsluitend bedoeld voor de verbouwing, niet voor de programmering. De door Weeda gewenste opener Bløf is dan ook nog even te duur… Ze heeft echter nog genoeg tijd om zich over een nieuwe opener te beraden. In plaats van september is de oplevering verschoven naar november dit jaar.

Marco Borsato zal het stellig niet worden. De Arnhemse wethouder droomt niet van Marco, zo zegt ze in het interview op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Om nog meer te weten te komen omtrent haar culturele integriteit lees verder op de lokaalsite.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12