Silence Is Sexy neemt wegens conflict debuut voor de tweede keer op Silence Is Sexy neemt wegens conflict debuut voor de tweede keer op

Release voor onbepaalde tijd uitgesteld

Silence Is Sexy neemt wegens conflict debuut voor de tweede keer op

Release voor onbepaalde tijd uitgesteld

Deze zomer zou Everything You Should Know van Grote Prijswinnaar Silence Is Sexy uitkomen. Een ‘zakelijk conflict’ met investeerder Bigmouth Studio in Nijmegen, gooit roet in het eten. Inmiddels is het album opnieuw opgenomen en de release voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Release voor onbepaalde tijd uitgesteld

Everything You Should Know het debuut van Grote Prijswinnaar Silence Is Sexy zou 26 augustus in Ekko feestelijk gepresenteerd worden. Een 'zakelijk conflict' met investeerder Bigmouth Studio gooit echter roet in het eten. De plaat, al klaar om geperst te worden, moet helemaal opnieuw opgenomen worden en de release is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Peter Onstein van Bigmouth wil er niet al te veel woorden aan vuil maken: "We stuitten op een verschil van inzicht in de aanloop naar de release." Silence is Sexy-gitarist Pim van de Werken laat weten dat de plaat uit zou komen op een door Bigmouth en de band zelf 'nieuw te starten label' . In details wil Van de Werken niet treden en houdt het op 'een zakelijk conflict'. In ieder geval komt het er op neer dat de samenwerking tussen de nu-wave band en de studio is verbroken. De band kan het bij Bigmouth opgenomen materiaal niet gebruiken, aangezien de studio investeerder en mede-eigenaar ervan is. Inmiddels is Everything You Should Know opnieuw opgenomen. Ditmaal in de Mailman Studio te Utrecht. "Over twee weken is het afgemixt, vervolgens gaan we op zoek naar een label," zegt Van de Werken. Wanneer het album uit gaat komen hangt af van die dingen. Tot die tijd is de single, This Is Our Start, te downloaden van de bands website.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12