Sessie: Zita Swoon in de lift van Paradiso Sessie: Zita Swoon in de lift van Paradiso

Drie keer fout en toch goed

Sessie: Zita Swoon in de lift van Paradiso

Drie keer fout en toch goed

3VOOR12 vroeg onlangs Zita Swoon frontman Stef Kamil Carlens in de lift van Paradiso te spelen. En dat een cover van Bruce Springsteen niet altijd even simpel is om te spelen, blijkt maar weer. Bekijk nu de hele liftsessie!

Drie keer fout en toch goed

Stef Kamil Carlens was begin 2006 in Amsterdam voor een show in Paradiso. Zijn band Zita Swoon tourt nog steeds rond met het materiaal van het in 2004 verschenen album A Song About Girls. Daarop is te horen hoe de Belgen de neuzen richting toekomst richten en indierock, discorock en gitaargeweld achter zich laten. 3VOOR12 schreef in een recensie over de band op Lowlands 2005 dat 'Zita Swoon anno 2005 minder dramatisch, meer wereld en meer samba is'.

De drie exotische achtergrondzangeressen die Carlens in de nieuwe set-up aan de band heeft toegevoegd zijn daar natuurlijk debet aan. Eerder filmde 3VOOR12 de unieke albumpresentatie die de band gaf te midden van de schilderijen van Rembrandt in het Rijksmuseum.

In 2006 is Zita Swoon als zomerse verrassing verder uitgegroeid en treedt de band 'in the round' op. 3VOOR12 trok frontman Stef even uit de cirkel en vroeg hem in de lift van Paradiso te spelen. En dat een cover van Bruce Springsteen niet altijd even simpel is om te spelen, blijkt maar weer in deze sessie. Bekijk hem nu!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12