Sessie: Er kan er maar één The Presidents Of The USA zijn Sessie: Er kan er maar één The Presidents Of The USA zijn

Chris Ballew, 1 op 1

Sessie: Er kan er maar één The Presidents Of The USA zijn

Chris Ballew, 1 op 1

Het debuutalbum van het trio The Presidents Of The United States maakte van de zomer van 1995 een vrolijke en zonnige. Twee jaar later stapte frontman Chris Ballew uit de band. Maar dat het vreemd met Presidents kan lopen, bleek toen ze in 2005 weer 'gewoon' op Pinkpop stonden. Een jaar later deed het trio een clubtour. 3VOOR12 stapte met Ballew in de lift. Gelukkig had hij zijn gitaar bij zich.

Chris Ballew, 1 op 1

Chris Ballew vormt met zijn 2-snarige basgitaar de harde kern van The Presidents Of The United States Of America. De Presidents hebben een wonderlijke carrière. Het titelloze debuutalbum kleurde de zomer van '95 vrolijk en poppy. De band was een instant hit. 'De kleinste backline ooit' werd het handelsmerk: met twee bassnaren, drie gitaarsnaren en een klein drumstelletje veroverden zij de wereld. Toen in 1997 Ballew zelf uit de band stapte, leek het einde voor het trio in zicht en lag het voor de hand dat PUSA de geschiedenis in zou gaan als 'one hit wonder'.

Maar in 2000 verscheen toch weer gewoon een album -met Ballew, evenals in 2004. De band was ook weer geregeld in Nederland te vinden, waardoor de band in 2005 ook een mooie plek op Pinkpop kreeg. Natuurlijk, iedereen wilde de oude hitjes horen, maar PUSA bewees nog altijd bestaansrecht te hebben door een van de meest vermakelijke shows van de dag neer te zetten.

In mei van dit jaar kwam de band naar Amsterdam voor een show in Paradiso. 3VOOR12 houdt natuurlijk ook van vermakelijke shows en nodigde Chris Ballew uit om in de lift te spelen. Ballew deed dit. Maar wel op een gewone zessnarige gitaar.

Bekijk de sessie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12