Je eigen pagina op 3VOOR12 Je eigen pagina op 3VOOR12

Geheel vernieuwde 3VOOR12-site!

Je eigen pagina op 3VOOR12

Geheel vernieuwde 3VOOR12-site!

Op dinsdag 29 augustus ging een compleet vernieuwde 3VOOR12-site online. Belangrijkste vernieuwing: het onderdeel Doe Mee, waarin je je eigen 3VOOR12 kunt samenstellen met behulp van tags, waarderingen, bookmarks, rss-feeds en je persoonlijke profielpagina en weblog. Een overzicht van de nieuwe features

Geheel vernieuwde 3VOOR12-site!

Tags, rss-feeds, bookmarks, weblogs en automatische hitlijsten. Op de nieuwe 3VOOR12-site, die dinsdag 29 augustus online ging, krijg je alle tools tot je beschikking om van 3VOOR12 jouw 3VOOR12 te maken. Een blik op de veranderingen:

Nieuw: mijn 3VOOR12
Onder het site-onderdeel Doe Mee vind je Mijn 3VOOR12. Meld je aan, creeer je eigen 3VOOR12-pagina en verzamel daarna alles wat jij interessant vindt op 3VOOR12, en meer. Na inloggen kun je heel eenvoudig allerlei 3VOOR12-pagina's bookmarken. Bijvoorbeeld dat nieuwsartikel over de dreigende sluiting van Nighttown of die bizarre videosessie van Mauro op Motel Mozaique. Je bookmarks verschijnen automatisch op je eigen 3VOOR12-pagina.

Door sterren uit te delen aan songs, concerten, dj-sets of aan artiesten ontstaat vanzelf een hitlijst op je 3VOOR12-pagina, met jouw favoriete inhoud bovenaan. Ook kun je rss-feeds toevoegen, van 3VOOR12, maar uiteraard ook van andere sites, zodat je in één oogopslag ziet wat nieuw is op jouw favoriete sites. Zo maak je van 3VOOR12 je ideale startpagina.

Nieuw: taggen
Een 'tag' is een soort trefwoord dat je koppelt aan informatie. Op de nieuwe 3VOOR12-site kun je na inloggen van alles taggen, herkenbaar aan het kofferlabel-icoontje. Een tag kan van alles zijn, en je kunt het inzetten om inhoud te typeren en gemakkelijk terug te vinden. Bijvoorbeeld 'afwasmuziek', 'alles wat met Duitsland te maken heeft', of 'concerten die ik heb bezocht'. Experimenteer ermee, en maak zo je eigen unieke navigatie op 3VOOR12!

Door tags uit te delen ontstaat een soort gezamenlijke alternatieve navigatie. De tags die de afgelopen tijd het vaakst zijn toegevoegd, verschijnen in een zogenaamde tag-cloud boven de hoofdnavigatie. Klik een tag aan die je interessant vindt en je ziet direct welke pagina's bij die tag horen.

Nieuw: weblogs
Leuk natuurlijk, al die 3VOOR12-inhoud die je kunt taggen en bookmarken en sterren uitdelen. Maar als je zelf ook wat te vertellen hebt, kan dat vanaf nu ook! Behalve de mogelijkheid om op verschillende plekken een reactie achter te laten, krijgt je als 3VOOR12-bezoeker na inloggen ook een eigen weblog, waarmee je heel eenvoudig berichten kunt plaatsen. Deze berichten mag je óók weer taggen, en je kunt reageren op elkaars weblogberichten. Toffe bloggers voeg je toe aan je vrienden, waardoor je vanuit jouw pagina direct naar diens pagina linkt.

Nieuw: 3VOOR12
En verder heeft 3VOOR12 natuurlijk een grondige facelift gekregen, hebben we het grootste online concertarchief nóg overzichtelijker en toegankelijker gemaakt (check de verbeterde zoekfunctie!), en hebben we een prachtige nieuwe mediaplayer waarin je direct ziet welke audio of video 3VOOR12 nog meer heeft in hetzelfde genre, of van dezelfde artiest. Nouja, te veel om op te noemen, dus ga vooral zelf op ontdekking

Doe Mee: meld bugs!
Sinds de lancering is hard gewerkt aan de nieuwe 3VOOR12-site, en de meeste kinderziektes hebben we inmiddels opgelost. Mocht je toch nog iets tegenkomen: ga daarover asjeblieft niet zitten chagrijnen, maar help ons de site helemaal bugvrij te maken! Interactief, je weet toch!! Je doet het zo: Als je iets raars tegenkomt, een foutmelding of een andere bug, mail ons dan op nieuwesite@vpro.nl

Vermeld daarbij in ieder geval:

  • je browserversie (bv. Internet Explorer 6.01 voor pc)
  • de URL van de pagina waarop de fout voorkomt (kopieer deze uit je browser, bv. http://3voor12.vpro.nl/kijkenluister/overzicht/ )
  • een duidelijke omschrijving van wat precies mis gaat, zodat we de fout kunnen reproduceren (bv. "ik klikte op een album op de Luisterpaal-pagina, opende vervolgens in de player een song in video in de rechterkolom en toen...")
  • bij foutmeldingen: maak een screenshot en stuur deze mee met je mail

De site moet in ieder geval werken op de volgende browsers: Internet Explorer 6.0 en hoger voor pc, Firefox 1.5 en hoger voor pc en mac en Safari 1.3 en hoger voor mac.

Alvast bedankt voor de hulp!!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12