De 7EVEN (week 28): met o.a. Wolf Eyes, Espers, TV On The Radio De 7EVEN (week 28): met o.a. Wolf Eyes, Espers, TV On The Radio

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 28): met o.a. Wolf Eyes, Espers, TV On The Radio

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken, woensdag de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken, woensdag de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. CSS | CANSEI DE DER SEXY Sub Pop/Konkurrent CSS vermengt postpunkklanken met eighties synths, rockgitaren en elektroclash. Het is niet té serieus bedoeld en zeer ontwapenend; ze schrijven mooie popliedjes en hebben een zalig sexy zangeresje. Het leukste Braziliaanse debuut sinds de eerste van Os Mutantes. ESPERS | II Wichita/V2 Het gezelschap rond Greg Weeks trekt weerom de kaart van de pastorale folk, omzoomd met ragfijne psychedelica. WOLF EYES | RIVER SLAUGHTER Hospital Wolf Eyes in een plagende bui, met minimalistische middelen brouwen ze de meest sinistere soundscapes. Je zit constant op het puntje van je stoel, wachtend op de ontlading die maar niet lijkt te komen. TV ON THE RADIO | RETURN TO COOKIE MOUNTAIN 4AD/V2 Een geslaagde terugkeer van een band die met het hart op de tong durft te experimenteren en daarin buitengewoon succesvol is. Hier is zeker geen sprake van een tweede-album-dip. DIVERSE ARTIESTEN | SUPERLONGEVITY Perlon/Lowlands Alles wat we van Perlon mogen verwachten: elastische beats en inventieve ritmes. Ingehouden funky baslijntjes, die tegelijk subtiel en rauw zijn, donker en licht op hetzelfde moment. VAN KATOEN | DOOR ROOD Eigen beheer In Indonesië heeft crossoverrockband Van Katoen - ondanks de taalbarrière - al een regelrechte (radio)hit gescoord. Waar blijft die airplay in eigen land? THOM YORKE | THE ERASER XL/V2 Het klinkt als Yorke zonder Radiohead maar is geen simpel tussendoortje. Het is een volwaardige plaat, en een waardevolle toevoeging aan de Radioheadcatalogus.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12