Sessie: Hal in de VPRO lift

(behind) closed doors (VIII) - naar eigen zeggen beter dan ooit

De meeste sessies die 3VOOR12 filmt vinden plaats in de lift van het hotel waar de band logeert of die van de zaal waar ze optreedt. Niet de sessie met Hal. De Ieren waren zo gebrand om 'behind closed doors' te spelen dat ze speciaal naar het VPRO gebouw kwamen. En tijdens de lunchpauze kan het wel eens erg druk worden in de lift.

(behind) closed doors (VIII) - naar eigen zeggen beter dan ooit

4 mei 2005, 13.00 uur
Tijdens hun persdag in Nederland komen de Ierse broers Dave en Paul Allen, de kern van Hal, speciaal naar het Mediapark om een sessie in de lift van het VPRO gebouw te doen. De gitaar wordt in de redactieruimte van 3VOOR12 uit de koffer gehaald en de stemmen gesmeerd met koffie en thee. Nadat er twee stoelen in de lift zijn gereden, kan de sessie beginnen. Dave en Paul worden alvast een verdieping hoger gestuurd, zodat de camera iets later kan instappen als de liftsessie al bezig is.

Zelfde dag, 13.30 uur
De lift stopt weer bij de voordeur van 3VOOR12 en de twee zijn inmiddels omsingeld door een flinke club die zojuist terugkomt van de lunchpauze. En tijdens de drie nummers die in een kwartier voorbij komen blijft het een komen en gaan van VPRO-ers. De twee van het Ierse kwartet vinden het prachtig. Na afloop vertellen ze zelfs dat het hun leukste en beste optreden is.