Goud Graven: Kings Of Convenience, Antony & The Johnsons en Tiefschwarz

Zomergast en dEUS frontman Tom Barman stelt alvast een muziekavond 3VOOR12 samen

Zondag 31 juli is dEUS frontman Tom Barman te gast bij Connie Palmen in het programma Zomergasten. We kunnen dan kijken naar de ideale televisieavond van de Vlaming. 3VOOR12 zocht alvast contact met Barman op zijn vakantieadres en vroeg hem zijn ideale avondje 3VOOR12 samen te stellen. Evenals zijn keuze voor de tv-avond wordt er geschakeld van uitbundig naar ingetogen en weer terug. "Bon!"

Zomergast en dEUS frontman Tom Barman stelt alvast een muziekavond 3VOOR12 samen

Tom Barman, frontman van dEUS, zit niet vaak achter de computer. Daar heeft hij geen tijd voor. De enige site waar je hem geregeld zult aantreffen is de webwinkel van Amazon. Daar koopt hij veel muziek. Evengoed vroeg 3VOOR12 aan Barman een 'ideaal avondje 3VOOR12' samen te stellen. Dit als opwarmer voor het televisieprogramma Zomergasten, waar hij zondag 31 juli bij Connie Palmen aanschuift.

Heel Nederland en Vlaanderen krijgt dus Barmans ultieme televisieavond voorgeschoteld. "Ik heb impulsief gekozen voor fragmenten die mij hebben geraakt gedurende dertig jaar tv kijken. Het is een avond geworden waarbij ik nooit zou wegzappen. Het gaat van ontroeren naar uitbundig en terug. Maar ik had tien verschillende avonden kunnen samenstellen."

En dan nu de samenstelling van Barmans avondje 3VOOR12 aan de hand van het concert en dj-set archief:

1-Kings Of Convenience live in Club 3VOOR12 2004
"Ik ontdekte deze band pas bij het tweede album Riot On An Empty Street. Vooral de tekst en de samenzang trekt mij aan. En dan zijn daar nog die prachtige melodieën. Het zijn echt de nieuwe Simon & Garfunkel. De manier waarop zij hun tekst fraseren is heel speciaal. Zelf heb ik Kings Of Convenience nog nooit gezien."

2-Absynthe Minded live op Motel Mozaique 2004
"Ooit moest ik ze interviewen voor een Vlaams tijdschrift. Later, toen ik mijn film aan het mixen was in Brussel, deed ik een dj-set in een klein clubje. Iemand zei dat ik vooraf Absynthe Minded moest kijken, maar ik was overwerkt en had eigenlijk geen zin. Uiteindelijk ben ik toch gegaan. Ik werd van mijn sokken geblazen. Die zanger heeft een goede stem en schrijft bijzondere teksten. Daarnaast zijn het allemaal goede multi-instrumentalisten. We hebben daarna altijd contact gehouden."

3-Millionaire live in Club 3VOOR12 2005
"Wij gaan natuurlijk 'way back': al sinds de tijden van Evil Superstars, toen we nog met z'n allen door Europa toerden. We zien elkaar vaak en zullen elkaar in de toekomst nog meer zien. Dit najaar doen ze ons voorprogramma. Dat wordt weer gevaarlijk: Tim Vanhamel en ik mogen graag Bloody Mary's drinken. Het nieuwe album heb ik net gekocht. Ik koop trouwens bijna alle Belgische muziek."

4-Antony & The Johnsons live op Motel Mozaique 2005
"Ik heb een bloedhekel aan hypes. Op een gegeven moment zag ik overal zijn naam. Ik las die naam ook in context met hele vervelende mensen. Toch ben ik gaan luisteren en ik vond het meteen prachtig. Eergisteren kocht ik de cd. Die heb ik inmiddels al tien keer gedraaid. Op één dag!"

5-?uestlove dj-set op Nu Heroes 2003
"Dat laatste album van The Roots is heel mooi. Ik begin er vaak mijn dj-sets mee."

6-Tiefschwarz dj-set op 05 Days Off 2005
"Ik ben één van de gelukkigen die een echte Tiefschwarz ooit als dj in zijn woonkamer heeft gehad. Dat was op een uit de hand gelopen feestje in Antwerpen. Samen draaien ze vette sets: goede funky elektro, niet te veel house. Just the way I like it. Of ik ooit dEUS door Tiefschwarz laat remixen? Nee, die remix-cultuur is moeilijk De remixen zijn nooit beter dan het origineel. Dus what the fuck is the point?"

Zomergasten met Tom Barman: Zondag 31 juli, Nederland 3, 20.30 uur - 1.30 uur