Sessie: Jens Lekman in de lift van het Parkhotel

(behind) closed doors (II) - Jens Lekman met muzikale muzes

Een spontane ontmoeting met het hoofdprogramma Gruff Rhys inspireerde Jens Lekman uit Zweden ook een liftsessie met 3VOOR12 te doen. Nummer twee van de serie (behind) closed doors.

(behind) closed doors (II) - Jens Lekman met muzikale muzes

27-1-2005, Parkhotel, Amsterdam, 17.00 uur:
Net als Gruff Rhys (Super Furry Animals frontman solo) aan zijn vierde nummer wil beginnenm, stappen ze in. Jens Lekman en zijn muzikale muzes Mikaela Robsahm (cello) en Lotta Lindgren (viool). Lekman herkent Rhys, voor wie hij die avond het voorprogramma doet, meteen en is behalve verbaast ook oprecht vereerd om hem te ontmoeten. Rhys, in een vrolijke bui, legt uit wat er aan de hand is en nodigt het drietal uit om lekker mee te doen. Lekman vrijwl meteen een percussie-instrument en iets later zijn ukulele om mee te doen. Robsahm (cello) krijgt van Rhys een gek instrument met draaiknoppen, Lotta Lindgren (viool) een klein keyboard. Het resulteert in een gezellige maar niet om aan te horen vijf minuten durende jam. Bij vertrek van Lekman en zijn band belooft hij echter straks een echte liftsessie te willen doen.

Als ik ze tien minuten later zie lopen op weg naar een lege kamer waar ze nog even twee nummers voor vanavond willen repeteren, herinner ik hem aan zijn belofte. Hij wil wel, maar twijfelt toch: "We moeten A Higher Power nog repeteren, dat hebben we nog niet samen gedaan!" Maar celliste Robsahm wil graag: "Dan doen we de repetitie toch in de lift?" Het enthousiasme wint het tenslotte van de ratio, een kruk wordt uit een kamer gesleept voor Robsahm en de lift opnieuw gekaapt voor vijftien minuten.

Bekijk de hele sessie van Jens Lekman.