Lichte opschudding in de studio van 3voor12 Radio als Roosmarijn Spinvis naar aanleiding van zijn nominatie (door Esquire) voor best geklede man vraagt wat hij aan heeft en de Nieuwegeinse artiest gevat riposteert: "niets, ik ben naakt. Als ik thuis ben heb ik geen kleren aan. Sinds Annie M.G. Schmidt is dat gebruikelijk." Als Roosmarijn bekomen is van het blozen, merkt ze op dat zijn live-agenda na december wat leegte vertoont. De tour van Spinvis zit er inderdaad bijna op, maar stil zitten is er niet bij: "Ik ben altijd thuis bezig muziek te maken." Na enig aandringen geeft hij toe dat dat zeker tot een nieuw album zal leiden. Enig geduld is nog wel op zijn plaats: "In ieder geval in 2014. Ja, dat gaat niet lang meer duren."
Eerst neemt hij de tijd voor het bijzondere project De Supersonische Boem. Het mooie aan M.G. Schmidt is volgens Spinvis: "Die taal is schijnbaar zo simpel dat het voor alle generaties blijft werken. Dat is wel heel erg knap. Het is wel voor kinderen, een naïef fantoom, maar het is geen kleinkunst. Op de een of andere manier heeft ze een toon weten te vinden die altijd weer werkt en dat met die prachtige elegante muziek van Harry Bannink."
Precies vijftig jaar nadat Bannink en M.G. Schmidt voor het eerst de handen ineensloegen voor het ‘Wiegeliedje (Je vader is naar Venus)’, gaan popmuzikanten die allemaal met hun liedjes opgroeiden hun interpretatie daarvan op de band vastleggen. De rij met artiesten die meewerken is indrukwekkend: Blue Grass Boogiemen, Marike Jager, Tim Knol, Henk Koorn (Hallo Venray), Roos Rebergen (Roosbeef), Eefje de Visser, Gerard van Maasakkers, Janneke Nijhuis (The Deaf), Dave von Raven (The Kik), Alex Roeka, JW Roy, Anne Soldaat, Spinvis, Meindert Talma en Sam Valkenborgh (Fixkes). Het project is een samenwerkingsverband van de erven Schmidt, de erven Bannink en platenlabel Excelsior Recordings. De cd wordt nota bene opgenomen in het Utrechtse Hoog Catherijne: in het Mirliton Theater, van 29 oktober tot en met 11 november.
Bij de zogenaamde ode aan Schmidt en Bannink in De Kleine Komedie, op 17 en 18 januari, zullen veel zangers die meewerken aan het project ook live te zien zijn. Het is de bedoeling dat de cd rond die concerten wordt gepresenteerd. Het zou kunnen dat er een hele tour uit voortkomt, weet Spinvis: "Als het nu allemaal heel leuk is, mensen vinden het mooi en wij krijgen de geest..."
Spinvis, Tim Knol, Roosbeef zingen Annie M.G. Schmidt
Opnames van cd De Supersonische Boem gestart, presentatie 17 januari
Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink worden zo de 21e eeuw in geslingerd door een keur aan popartiesten. Onder meer Spinvis, Roosbeef, Tim Knol, Marike Jager, Blue Grass Boogiemen, Henk Koorn (Hallo Venray), Anne Soldaat, Meindert Talma en Dave von Raven (The Kik) zitten in de studio om liedjes van Schmidt en Bannink in hedendaagse versie op de cd De Supersonische Boem te vatten. Voor Spinvis is Bannink, haar vaste componist, de grote held van het duo: "Het gaat natuurlijk om de tekst van Annie, maar ook heel belangrijk is de muziek van Harry Bannink. Ik bewonder hem als componist enorm. Ik ga een minder bekend gedicht opnemen dat hij ooit op muziek heeft gezet: 'Deze Wereld', het heet eigenlijk 'liedje voor een klein meisje'." 17 en 18 januari wordt het project gepresenteerd in De Kleine Komedie, Amsterdam.