De oliebollen zijn nu écht op, al het vuurwerk is afgestoken: 2024 is begonnen! Wij richten onze frisse blik op het nieuwe jaar en al het muzikaal moois dat het ons te bieden heeft, zoals deze -sessies met acts die het afgelopen najaar de Popronde helemaal plat speelden. Maak kennis met Hiqpy, Bowl, Droom Dit, Dorpsstraat 3 en Velocity Made Good!

Hiqpy

Er staat nog helemaal niks, nada, noppes van Hiqpy op de streamingdiensten. Twee liveoptredens staan er op YouTube, maar da's ook meteen alles. En desondanks is de hype rondom dit viertal behoorlijk groot. Meer dan terecht, want op de Popronde vorig jaar speelde Hiqpy hun gruizige, Wolf Alice-esque tunes al alsof ze dit al JAREN doen en drie keer per week voor een gigantisch publiek staan. Ze waren een van de grote uitblinkers van het grote Popronde-eindfeest in de Melkweg, en voor 2024 staan Eurosonic Noorderslag én Grasnapolsky al op de planning. Spannend!

Droom Dit

Wow, de indruk die Droom Dit op het Popronde-eindfeest vorig jaar achterliet, is misschien wel het best te omschrijven als verwoestend. Dat hebben ze vooral te denken aan frontpersoon Sam de Laat, een emotionele vulkaan die een beetje doet denken aan Oscar and the Wolf's Max Colombie en Editors' Tom Smith. De band speelt met gender en seksualiteit in elektronische nederpoptracks op een manier die we in Nederland nog niet eerder gezien hebben, en is ook een van onze 12van3voor12 voor 2024

Bowl

Het debuutalbum van Bowl verscheen slechts een aantal dagen na de teleurstellende verkiezingsuitslag van afgelopen november. Een betere timing had haast niet gekund, want Sweet Caffeine staat vol met urgente, stekelige post-punktracks over de frustrerende staat van de maatschappij en falende regeringen. Die tunes voelden al vrij relevant aan het begin van hun Popronde-avontuur, maar aan het eind van de rit hadden ze misschien nóg meer betekenis. Een band die we anno 2024 nodig hebben. 

Dorpsstraat 3

De new wave en post-punkbands schieten werkelijk uit de grond als paddenstoelen, ook hier in Nederland, en in zo'n tsunami is het best moeilijk om op te vallen. Niet voor Dorpsstraat 3. De band onderscheidt zich door de donkere wolk die boven hen hangt, en het nihilistische karakter van hun duistere Nederlandstalige songs waarin ze filosoferen over o.a. de dood. Op de Popronde blonken ze vorig jaar al uit, en binnenkort staan ze ook op Noorderslag. 

Velocity Made Good

Vijf jaar geleden zette The Resurrection tijdens de Popronde elke zaal waar ze kwamen in vuur en vlam  met hun elektronische tunes met punkinvloeden, maar in de jaren die volgden ging de storm rondom de band liggen. Twee van de leden bundelden de krachten, en besloten samen verder te gaan met een instrumentaal project genaamd Velocity Made Good. Met hun dreigende dancerock zette het duo vorig jaar de Popronde op stelten.