PP19: Davina Michelle is Neerlands meest favoriete covergirl

Open sollicitatie Songfestival geslaagd

Eigenlijk voelt het een beetje alsof je bij de halve finale van Idols staat te kijken, niet? Zo’n hyperslicke podiumshow (inclusief rookmachines en vlammenwerpers) vol gecoverde stadionpopsongs waarin het aantal snerpende uithalen wordt gemaximaliseerd, om maar even te laten zien Hoe Goed Haar Stem Wel Niet Is. Terwijl Idols maar een kleine kanttekening is in de carrière van Davina Michelle. De echte roem kwam natuurlijk pas toen haar Youtube-kanaal haar naar superfaam lanceerde, vooral op het moment dat P!NK lyrisch reageerde op de cover van ‘What About Us’. Toen ging Davina pats, boem van 12 naar 12.000 volgers.  

Sindsdien zit Davina Michelle dus in de lift. Ze heeft deelgenomen aan tv-programma Beste Zangers, scoorde via die route een nummer één hit, een Nederlands record en een Edison in d'r trofeeënkast. En dat allemaal zonder een eigen liedje uitgebracht te hebben. Dat gonst ook om je heen op het moment dat je de Brightlands-tent binnenloopt. ‘Davina Michelle, die doet toch alleen maar covers?’ Nou ja, alleen, alleen. Ze begint d’r setlist inderdaad met een hele trits popliedjes die je vast wel kent van de radio. Clean Bandits ‘Rockabye’, bijvoorbeeld, de comeback hit van de Jonas Brothers, Jessie J, haar Beste Zangers-hit en natuurlijk een tribute aan de vrouw aan wie ze het allemaal te danken heeft, P!NK. Stuk voor stuk meezingers, en de Rotterdamse zangeres weet dat allemaal prima te dirigeren met haar supervlotte podiumpasjes. En dat dan allemaal gezongen met die Super Goede Stem die het volledige register voor je weet uit te spellen maar bij tijd en wijlen zo kneiterhard door je trommelvlies heen prikt dat het vaak helemaal niet zó aangenaam is om naar te luisteren.

HET MOMENT
Ondertussen heeft ze dus wél een paar eigen liedjes. En na die hele opstapeling van hits, hits, hits, voelt het dan dus bést wel pijnlijk dat die eigen liedjes lang niet zo goed zijn als de gecoverde pophits waarmee ze bekend werd. Het liedje ‘Skyward’ bijvoorbeeld, dat Davina Michelle zelf heeft geschreven en tekstueel voelt als een slap aftreksel van Demi Lovato’s middelvinger naar de critici ‘Skyscraper’, maar dan zonder de hit-factor van de Amerikaanse. Overigens is dit grootsaandoende popliedje, waarin ze de hele breedte van haar register over haar publiek heen kan laten walsen, een prima sollicitatie naar de achttiende plaats op het Eurovisie Songfestival, volgend jaar.

Kijk hier de set van Davina Michelle terug. Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12