3voor12 Gelderland

#4df22: Bumble B. Boy maakt een bij-zondere indruk

Australische kinderentertainer zou zo maar de nieuwste Nijmeegse rocksensatie kunnen worden

Een opvallende verschijning is het zeker, Bumble B. Boy en zijn entourage. Getooid in een imkeroutfit en geflankeerd door twee danseressen en twee gitaristen betreedt hij het Boog-podium, waar voor de gelegenheid enkele plastic bloemen zijn neergezet. In de drie kwartier die volgen neemt hij het publiek mee in een kindertelevisieprogramma dat geregisseerd lijkt te worden door David Byrne, en steeds grimmiger wordt. 

Tom Harden aka Bumble B. Boy is aan een opmars bezig in Nijmegen. De van oorsprong Australische muzikant / mislukte kinderentertainer (zoals hij zelf beweert) won afgelopen mei de Roos van Nijmegen en gaat dit najaar de Nederlandse kroegen bestormen tijdens de Popronde. De jury van De Roos roemde Bumble B. Boy om de zorg en aandacht die hij in zijn show had gestopt, en ook vandaag valt dat meteen weer op. 

De choreografie van de danseressen, de opgenomen praatjes tussen de liedjes door, de twee gitaristen achteraan het podium in hun sjofele pakken en wit geschminkte gezichten, over alles is nagedacht. Je komt haast ogen tekort om alles van de show mee te krijgen. In het midden van alles staat Bumble B. Boy, die vanachter zijn imkerkap met grote ogen het publiek in kijkt. Tom Harden speelt op fantastische manier zijn rol waarin hij zich keer op keer – tevergeefs – probeert te verzetten tegen de vrolijke kinderentertainer die hij op het podium lijkt te moeten spelen.

HET MOMENT
Met alles wat er op het podium gebeurt, zou je bijna vergeten aandachtig naar de muziek te luisteren. Maar wat blijkt? Na wat geluidsproblemen aan het begin van het optreden, klinkt Bumble B. Boy in de tweede helft van het optreden ook gewoon heel goed. Australische chaospunk die goed geluisterd heeft naar bands als Tropical Fuck Storm, maar evengoed de kwinkslag van een David Byrne heeft. Bumble B. Boy heeft alles in huis om Nijmeegs nieuwste rocksensatie te worden.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12