LL19: HONNE bakt het perfecte ronde eitje

Londense electrosoul zet de zondag in beweging

De Bravo-tent is de nacht alweer vergeten en opent op de vroege zondagmiddag de poorten voor HONNE dat het publiek uit de slaperige katerroes mag trekken. Dat zou HONNE, op papier, op een keurige manier kunnen doen, ook geschikt voor kinderen en dieren. Het Londense gezelschap maakt elektronische nachtclubsoul waarbij niet metersver buiten de lijntjes wordt gekleurd. De pop is warm en toegankelijk en slim in elkaar gedraaid. HONNE weet hoe een hitje geschreven moet worden.

Vrijwel meteen blijkt HONNE ook als dagclubsoul te werken. Er zit energie in de soul die over het publiek wordt getrokken. Het duo heeft extra bandleden meegenomen waaronder een zangeres met een stem als een warm vogelnestje en een drummer die mag worden uitbetaald in complimenten. Hij geeft de nummers, bijna onopvallend, net het stuwende waardoor het publiek niet achterover hangt maar met z’n allen in beweging komt.

HONNE heeft een hoog ideale schoonzonen-gehalte. Andy Clutterbuck is de vriendelijkheid zelve en heeft een gaaf stemgeluid, de electro-R&B-laag die James Hatcher eraan toevoegt is telkens een andere comfortabele jas. Alles wat ze op Lowlands spelen zou het ook erg goed doen op North Sea Jazz. Maar er zit soms ook precies de goede funk in of net die overtuigdende R&B-uithaal. HONNE is het perfecte ronde eitje waarmee iedereen de zondag wil beginnen.

HET MOMENT:
HONNE heeft dus de hits, en die worden ook gespeeld: ‘Day 1’, ‘Someone That Loves You’ en ‘Warm On A Cold Night’. Maar het vetste moment komt als ze ‘Radar’ van Whetlan spelen, de track waarop ze een gastbijdrage leveren. Dan wordt de electronica net wat dieper ingedrukt. En verdient de drummer weer eens een extra compliment.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12