3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: The Sore Losers slopen al vroeg op de dag de Phoenix

Paaspop hard uit de startblokken dankzij Vlamingen

De Phoenix is maar voor tien procent gevuld als Jan Versteegh om kwart voor vijf het podium betreedt. Hij benadrukt hoe blij we kunnen zijn dat de volgende band de Phoenix komt openen, want ze zijn op doorreis. Ik heb het hier over de trots van onze zuiderburen: The Sore Losers. Net terug uit Austin, Texas waar ze South By South West doof mochten maken en ze reizen direct door naar Japan waar ze het Belgian Beer Festival kapot gaan maken.

En ik zeg kapot maken, want goddomme, wat is dit een harde band. De mensen die er vroeg bij zijn, kunnen beamen dat deze Vlamingen wel kaas hebben gegeten van raggende gitaarsolo’s en trommelvlies-slopende drumpartijen. De Phoenix stroomt dan ook snel vol als hitsingle ‘I Got It Bad’ door de boxen blaast. Frontman Jan Straetemans vliegt over het podium als hij niet vastzit aan zijn gitaar en krijgt het publiek makkelijk van de voetjes met z’n krijsende stem, die enigszins iets wegheeft van een jonge Julian Casablancas. Daarnaast ondersteunen de zware baspartijen en snerende gitaarsolo’s Straetemans’ stem.

Nu het derde album SKYDOGS een jaar in de schappen ligt, is de dynamiek in de band op een all time high. Ze zijn zo intens op elkaar ingespeeld en dat voelt het publiek ook. Stilstaan is niet mogelijk als de band afwisselend hitjes en minder bekende nummers ten gehore legt, maar stuk voor stuk rammen ze zo je bovenkamer in.

Note to self: volgende keer bij The Sore Losers toch maar oordoppen meenemen, want bijkomend effect is toch wel blijvende gehoorschade, maar elke aanslag op het trommelvlies neemt iedereen voor lief, want harde bands als dit zijn er te weinig van en we mogen onze zuiderburen hartelijk danken voor deze vier helden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12