ESNS18: Leve de jeugdigheid van EUT

Springerige popmuziek met een flinke dosis eigenzinnigheid

Het was een mooi jaar voor EUT: gekozen tot 3FM Talent en de meest geboekte band van de Popronde. Zaterdagnacht staan ze in de entreehal van de Oosterpoort, klaar om te bewijzen dat 2018 een nog mooier jaar gaat worden.

EUT is een genot om naar te kijken en te luisteren. De vijf jonge, springerige bandleden spelen met aanstekelijk enthousiasme, onder aanvoering van Megan de Klerk, een eigenzinnige en zelfverzekerde zangeres. Klein van stuk, maar ze staat probleemloos haar mannetje. EUT beschikt over een sterk, catchy repertoire en de band straalt positiviteit en onuitputtelijke jeugdigheid uit. Deze energie mist zijn uitwerking op het publiek niet: er wordt gedanst, gesprongen en meegezongen. Knap werk, aangezien de entreehal niet de aantrekkelijkste zaal is om te spelen. EUT maakt dit allemaal niks uit, ze spelen hun set sterke songs onverminderd enthousiast en overtuigend.

Klinkt goed, een van de betere optredens van de avond?
Zeker weten, EUT zet een ijzersterke show neer. Muzikaal is het allemaal piekfijn in orde en in Megan hebben ze een uitmuntende frontvrouw, die kan leunen op een strak spelende band die precies genoeg pit en venijn in de songs stopt. Bonuspunten voor de geweldige drummer.

EUT, bijzondere naam. Waar hebben ze die vandaan?
Megan’s oma schijnt haar vroeger zo genoemd te hebben. Toen iedereen elkaar zo ging noemen, heeft de band de naam maar overgenomen.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12