ADE21: Kamma en Masalo gaan gouden dagen tegemoet

DJ-duo uit de Rush Hour-hoek verovert Doka met feelgood-vibes

Vroeger kon je om half vijf ’s morgens de trap van het Volkshotel afstommelen om door te zakken in Doka. Maar Doka's dagen als after-kelder liggen achter zich. Sinds kort dubbelt het als soundbar en club, met een classy bar en een kraakhelder geluidsysteem dat een vergrootglas zet op de groeven van iedere plaat. De natte droom van iedere dj, maar specifiek van Kamma en Masalo. Van Doka mochten ze een wenslijstje samenstellen voor de ideale dj-booth, hun studio zit er praktisch naast.

De ideale plek voor hun Brighter Days-feestje, dus. Ze komen met versterking: de Amsterdamse Hellie krijgt de eerste handjes in de lucht met een coole trommelplaat van Anunaku, en dikt de groep voor de booth flink in voor de live-set van Lenxi. De Engelse-in-Amsterdam zat jaren geleden met Mathias Janmaat (van Bombay) in electroband Kill 'em Mister, daarna in Cheaters, nu maakt ze solo acid-pop. Bij tijden megacute, met koddige Casio-melodieën en vocals à la SASSY009, even later gooit ze er met opgestoken vuist overstuurde kicks en gemene breakbeats in. Haar laatste track is een stevig housenummertje, met een lik acid en zwoele vocalen, gemaakt met de helden van de avond.

Kamma en Masalo, de kroonprins en -prinses van de Rush Hour-kliek. Na hun Boilerroom-doorbraak rammelden ze in 2020 aan de poorten bij allerlei festivals, van een mooi slot op Lente Kabinet tot aan Primavera Sound. Toen had hij al die italohit, met een geluid dat een zaal als de Bravo kan vullen, nu zijn er producties met Soichi Terada, een Palms Trax-remix. Kamma slijpt haar producties al tijden in de studio. Wedden dat er nog een hele voorraad aan dansvloerwapens ligt?

Zo’n arsenaal hebben ze vandaag ook mee naar Doka, ze weten het zelf ook. Kamma draait een stuwende tribalplaat met een gruwelijke grijns op d’r gezicht, en die diva-vocalen zingt ze met volle borst mee. Maar dit duo weet dat de beste route richting het feelgood-einde geen frontale aanval is, dat die net wat harder aankomt als je de juiste sluiproutes kiest. Via een geitenpaadje vol Braziliaanse en Afrikaanse funk en percussieplaten slaan ze af naar rauwere breaks, zelfs een spookachtige, nieuwe Kanye-track waarmee ze minutenlang spanning opbouwen. Dan slaan ze toe. Het veld ligt open, ze hoeven er alleen nog hun vlag in te prikken. Hier, een heerlijke Prince-track, freakende funk, Soft Cell, om dan de vlag uit te hangen met euforische discohits, inclusief wapenschild ‘Brighter Days’. Linksvoor staat een jongen vol overgave te dansen, hij verwachtte die track al uren en uren. Gelijk heeft-ie: Kamma en Masalo gaan gouden dagen tegemoet.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12