Fleetwood Mac eerste headliner Pinkpop 2019

Rockgroep in nieuwe bezetting eerste kers op de vijftigste verjaardagstaart

Natuurlijk is juni 2019 nog ver weg, maar de voorpret voor de vijftigste editie van Pinkpop kan nu al beginnen: de organisatie heeft vandaag bekendgemaakt dat Fleetwood Mac de eerste headliner van Pinkpop 2019 is. De Brits-Amerikaanse rockband komt in een nieuwe bezetting naar Landgraaf. Mick Fleetwood, Stevie Nicks en Christine en John McVie zijn er nog bij, Lindsey Buckingham maakt sinds april van dit jaar geen onderdeel meer uit van de band. Zijn plaats wordt op Pinkpop ingenomen door nieuwkomers Mike Campbell en Neil Finn. 

In 1971 stond de band al op de tweede editie van Pinkpop, dat toen nog in Geleen plaatsvond. Fleetwood Mac speelde in 2015 voor het laatst in Nederland: toen stond de band twee avonden in de Ziggo Dome. 

Nu is de band dus de eerste dagafsluiter van de vijftigste editie van het Limburgse festival, dat volgend jaar plaatsvindt van 8 t/m 10 juni. Opmerkelijk: dus niet vier dagen, zoals Jan Smeets vorig jaar nog suggereerde. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 13 maart in Paradiso. De kaartverkoop start kort daarna, op zaterdag 16 maart. 

Alle informatie over Pinkpop 2019 is hier te vinden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12