3voor12 Den Haag

Tumbleweed keert terug met ode aan Marihuana

"We zijn gaan schrijven over de muziek van een plaat die bleef hangen"

Tumbleweed is terug. Het Scheveningse producersduo, bestaande uit Rinse Buurma en Ravian de Ruig, komt na shows op oa Parkpop, ADE Into the woods, en Wildeburg met hun eerste track. Gestart met een plaat die vastliep in de studio en een voorliefde voor de groene toppen van de plant,  brengt de groep 'Maruana' uit.

"Het is onze eerste studiotrack.", zegt Rinse over de telefoon. Het duo staat ons te woord over de song. "De dingen die we hiervoor uitbrachten waren voornamelijk live-sessies, en verder hebben we best wat shows gedaan. Nu hebben we nieuwe inspiratie en gaan we echt singles uitbrengen." De afgelopen twee jaar heeft het duo zich vooral gefocust op hun beats en daarvanuit zijn er songs geschreven. Op deze manier bouwt het duo een repertoire op waarmee ook een goede live-show gespeeld kan worden. "We willen vanuit harde beats, catchy songs maken. Catchy maar wel credible. We zijn teveel muzikant om gewoon achter een draaitafel te staan, dus we wilden alles wel live kunnen doen."

Dit geldt ook voor nieuwe single 'Maruana', op een repeterende beat wordt met mellow vocalen het plantje bezongen waar de twee producers wel van houden. "Ja, die beat is wel grappig ontstaan.", vertelt Ravian. "Er bleef een plaat hangen en daar zijn wij overheen gaan zingen, toen kwam dit er uit." Het resultaat: een fijne mellow track met zowel het relaxede van een dubsong en de bite van een hiphopbeat. Precies wat de heren voor ogen leken te hebben. Daarnaast zijn de planten die in de clip te zien zijn ook van de heren zelf. "Ja, we hadden nog wat liggen, haha.", aldus de producers. "Wij komen zo die quarantaine wel door."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12