Dit zijn de sterkste verhalen die aan Awakenings kleven

De Sluwe Vos, Bart Skils en Dimitri over moeder van aller Nederlandse techno-festivals

Awakenings, moeder van alle Nederlandse techno-festivals, bestaat dit jaar 20 jaar. Ter ere daarvan verschijnt een prachtig boek met aardig krankzinnige verhalen. In 3voor12 Radio vroeg Roosmarijn alvast naar de mooiste verhalen van De Sluwe Vos, Bart Skils en Dimitri.

De Sluwe Vos 
De eerste keer dat Sluwe er naartoe kon – hij was eigenlijk nog te jong – stond hij huilend op de dansvloer. Maar nog schattiger: de eerste keer dat hij op het festival draaide 'zaten mijn ouders anderhalf uur van tevoren voor het hek klaar met een kan koffie en bammetjes'.

Bart Skils
Bart begon zijn carrière als... flyeraar. Awakenings-opperhoofd Rocco Veenboer gaf Bart in die tijd eens een lift terug naar Amsterdam. 'Awakenings is nu zo succesvol dat ik een nieuwe portemonnee heb moeten kopen', vertelde Rocco hem. 'Ik geef jou mijn oude portemonnee en als je die bij je houdt wordt jij ook succesvol.' En ja hoor, die voorspelling is helemaal uitgekomen.

Dimitri
Eind jaren 90 overkwam Neerlands techno-nestor Dimitri het ergste wat een dj kon overkomen: zijn platentas werd gejat op Awakenings. Van een louche Hagenees hoorde hij dat-ie de tas voor 1000 gulden terug kon krijgen. Rocco voelde zich zo schuldig dat hij het heeft betaald in een maffia-waardige kofferbaktransactie. 

Meer over 20 jaar Awakenings check je hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12