3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Wulpse R&B-prinses Linde Schöne bedwelmt de vroege vogels

Bier als brunch en brakke dansjes in de Roxy

Aan Linde Schöne de misschien wel ondankbaarste taak van een festival: het spits afbijten van de laatste dag. Het weer is druilerig en grauw, onze gedachten gaan uit naar de arme campinggangers die waarschijnlijk nog met een kater kou liggen te kleumen in hun tent. Er is dan ook maar een handjevol Paaspoppers aanwezig in de Roxy. Voor Linde geen enkele reden om niet alles te geven. Terwijl men voorzichtig aan het eerste biertje van de dag nipt, is de Nijmeegse vastberaden om de voetjes van de vloer te krijgen.

Dat kost haar wel wat moeite, maar de taak doet ze met Liefde (Van De Vloer). Met nieuw materiaal op zak – zes al uitgebrachte nummers kunnen geen drie kwartier vullen – betovert ze het publiek met haar sexy vocalen en wulpse bewegingen. ‘’Jullie willen nog helemaal niet dansen, hè’’, zegt ze terwijl ze nog een slok van haar bier neemt, ‘’Ik eigenlijk ook niet, maar ik sta op een podium dus ik moet iets’’, zegt ze plagerig. Om het publiek nog een moment te geven om de slaap uit de ogen te wrijven, starten zij en haar compagnon een akoestisch liedje in.

En verrek, daar komt tijdens Club Overleeft Wel alsnog beweging in het publiek: ‘’Ik wil nu jullie beste brakke dansjes zien!’’. De aanstekelijke beats waarop Linde haar nachten in de club, liefdesverwarring en affaires bezingt, lijken eindelijk hun werk te doen. Ook de nieuwe track Aandacht wordt goed ontvangen, de Flume-achtige glitchdrops blazen de laatste restjes campingzand uit onze ogen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12