ESNS18: Hard werken loont voor Stuart Mavis

Groningers comfortabel op het gemoedelijke pad

De voeten van Sjoerd Vriesema, frontman van Stuart Mavis, hebben sinds 2014 jaarlijks op meerdere Eurosonic- en Grunnsonic-podia gestaan. Er moesten meters worden gemaakt. Dankbare meters, want nu, in 2018, is het tijd voor de belangrijke planken van de Oosterpoort. Vriesema en band zijn zelfs de festivalopeners in hun eigen stad. Atrap met zichtbaar genot! De kop van de frontman staat op standje guitig. Hij is het type dat overal mee wegkomt. Vriesema vindt de voorgrond een comfortabele jas.

Wat doet Stuart Mavis precies?
In ieder geval getekend worden door Sony Music. Onder die vlag is eind vorig jaar de nieuwe single ‘Ocean’ uitgekomen, een nummer waarop de band een gemoedelijkere weg inslaat. In Groningen begint Stuart Mavis met soortgelijke pop. Liedjes met een lentebriesje, met een warme sound, de akoestische gitaar op de voorgrond. Maar net als het te ongevaarlijk lijkt te worden, breekt de band open met indringend getrompetter. Halverwege die catchy single ‘Ocean’ gebeurt dat. De zaal weet: Stuart Mavis is meer dan alleen maar ronde, afgewerkte popliedjes.

Is Stuart Mavis er al?
Gedurende de set blijkt dat ook vuiligheid in het dna zit. Stuart Mavis durft te schuren, wat de broodnodige edge oplevert. Maar ook een brakkere sound. Daarin zit de winst voor de Groningers: het gelikte en het snerende combineren tot één constant geheel. Vooralsnog is Stuart Mavis het meest comfortabel op het gemoedelijke pad. Daar zitten ook hun beste liedjes. Nog meer schaven, nog meer zoeken en Stuart Mavis keert volgend jaar doodleuk terug in een grotere Noorderslag-zaal. Die Vriesema lult zich heus wel naar binnen.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12