LL22: Doe maar wel een bonky met Gotu Jim

Driemaal is scheepsrecht

Het is te makkelijk om de muziek van Gotu Jim af te doen als studentikoos, te veel autotune of als feestmuziek. Vandaag krijgt de 25-jarige rapper eindelijk de kans om Lowlands te laten zien wat hij waard is. Al drie jaar staat hij op de line-up, dit jaar kan hij er ook echt staan. En hoe. Zijn haar heeft hij laten stylen als Goku van Dragon Ball Z. Baller move.

‘Mijn naam is Gotu Jim en over een uur gaan jullie mij nooit meer vergeten’, trapt hij af. ‘Me Dealer Heet Mark’ is als een van de eerste nummers meteen een goede zet. Het is mee te zingen en dat doet iedereen ook. Faberyayo staat in de coulissen te kijken naar het optreden. Dat belooft wat. Het is nooit de vraag óf Jim iemand uit zijn kringen op het podium trekt, het is de vraag wie. Nelcon maakt als eerste zijn opwachting voor hun gezamenlijke nummer ‘Peki op de Pont’. Deze twee hebben merkbaar een goede energie samen en het eerste gezellige cirkelpitje ontstaat.

Dat kan harder. De eerste bak ontlading komt met ‘Chimi uit het Zuiden’. De tweede volgt snel als de Amsterdammer vertelt dat zijn nieuwe album bijna klaar is. ‘Niet Geslapen, Wel Gedoucht’ is bijna af en wij krijgen alvast de primeur van de single ‘Regen’. Het nummer heeft een gekke breakbeat, wat niet anders dan on point te noemen is nu Engelse rave weer een flink moment beleeft. Voor Gotu is dit in ieder geval het moment van het jaar en iedereen in de X-Ray moet voelen dat hij dat meent, tot in het dak aan toe.

Vaste dj IJsbrand trekt iemand uit het publiek om ‘Stiekem wil ik DJ zijn’ in te zetten. En ja hoor, daar is Yayo voor zijn verse. Als de lange synth-solo van GOAT Bas Bron door de speakers klinkt, pakken de twee uitgebreid hun moment en laten ze zich de hele tent door crowdsurfen. ‘Ik werd wakker in Berlijn’, zingt Gotu Jim, maar dat geldt op dit moment ook voor ons. Iedereen wordt gek als de ultieme rave classic ‘The Bells’ van Jeff Mills wordt gedraaid. Het publiek heeft geen tijd om in te kakken: door naar ‘Bonky’. ‘Please don’t do it’, is de tekst, maar vandaag wil iedereen wel een bonky met hem doen.

HET MOMENT:
Natuurlijk komen Baby Boys nog ‘Oranje Etiket’ meedoen. Na dit laatste nummer wordt Gotu Jim door de X-Ray op handen gedragen en zie je hem uit elkaar klappen van geluk. Yes, het is gelukt, moet hij denken. Driemaal is scheepsrecht.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12