LL18: Even schrikken bij Ho99o9

Shockrap/hardcorepunk komt niet helemaal aan

Het lijkt wel alsof er een hele sterke magneet vooraan in de India is ingeschakeld. Eentje waar alle brede gasten op af vliegen, zich een weg beukend door de mensenmassa. Die magneet, die heet Ho99o9, en hij trekt liefhebbers aan van de heftigste moshpits. Niet de laffe kinderdiscovariant zoals we al bij Leafs en Jacin Trill zagen, maar kolkende mensenmassa’s waar je tenminste vijftien blauwe plekken oploopt, en je arm breekt als je niet uitkijkt. theOGM, de ene van Ho99o9, zwalkt over het podium in een bloederige bruidsjurk. Eaddy, de ander, in een Schotse kilt en met rood hanekammetje en tussen hen in staat een trashmetaldrummer die zijn dubbele bass-pedaal wel weet te vinden. Achter hen flitsen beelden langs van nucleaire paddestoelwolken, vingers die zich in bloedende oogkassen wringen en het ontbindende lijk van een varken.

Ja, het hiphop-duo houdt nogal van extremen. Ver voordat je favoriete rappers Iron Maiden-shirts zijn gaan dragen, Nirvana coverden en zichzelf fan noemden van System of a Down, liepen de twee al rond in de New Yorkse hardcore-punkscene. Shockrap, nu-metal en punk gaan allemaal in de blender en wat eruit komt is een bloederig zooitje dat nog schreeuweriger is dan een Munch-schilderij. Een paar jaar terug in de X-Ray en vorig jaar op Down The Rabbit Hole werkte dat fantastisch, maar de India-tent is een maatje te groot voor Ho99o9. Dat wil zeggen: vooraan is het complete mayhem, maar verder dan de voorste palen komt het niet. Daarachter kijkt men een beetje geschrokken toe.

HET MOMENT:
Hee, dat is de gitarist van King Gizzard & The Lizard Wizard die zonder shirt euforisch staat te headbangen. En hee, dat is Ray Fuego in z’n Ploegendienst-shirt die vanuit de backstage via de zijkant van het podium een imposante crowdsurf waagt, om vervolgens in de belachelijk grote cirkelpit te belanden. Die zijn vast opgewarmd voor vanavond.

Volg Lowlands via ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12