LL19: Ronnie Flex is nog altijd een soldaatje

Rapper weet met geoliede Deuxperience band indruk te maken

Hij zou waarschijnlijk nog rappen en platen maken als de enige plek waar hij gedraaid wordt de coffeeshop van Cappelle aan de IJssel is. Maar zo liggen de zaken niet in 2019 voor Ronnie Flex. Miljoenen streams, vele awards en optredens variërend in de breedte van het Nickelodeon Festival tot aan LatinVillage. Iedereen wil Ronnie Flex. En Ronnie is er voor iedereen, bewijst hij ook weer Lowlands 2019. 

>>> Kijk de hele show van Ronnie Flex & Deuxperience terug >>>
 
Het is zo’n onverwachts stralende zonnige middag, zo eentje dat je wenste dat je toch die korte broek had aangetrokken. Perfecte omstandigheden voor Ronnie Flex & Deuxperience, die na twee jaar liveshows spelen, functioneren als een geoliede caraïbische machine. Hij had er natuurlijk gemakzuchtig van kunnen worden: even een optreden afdraaien op de auto pilot - wat kan het schelen dat het de grootste area van Lowlands is! - en gauw weer naar dochter Nori terug. Maar zo steekt Ronnie niet in elkaar. Hij heeft keihard gewerkt voor alles wat hij heeft bereikt, maar is nog altijd het Soldaatje gebleven dat hij was bij zijn debuut, zeven jaar geleden: hongerig, ambitieus en perfectionistisch. Hij is geloofwaardig in zijn lol als hij de ene hit na de andere brengt, beslist in zijn houding als hij vindt dat de hele Alpha stil moet zijn voor een muzikaal intermezzo en hilarisch als hij roept dat alle meiden moeten gillen naar hem alsof hij Justin Bieber is. En die zang! Waar hij vroeger nog wel echt moest faken of afgaan bij een uithaal, komt hij nu overal mee weg. Behalve in…

HET MOMENT:
Want het refrein van de bewerking van ‘Omarm Me’ (vandaag zonder Pascal Jakobsen van Bløf) is een lastige, dus dat laat hij maar even over aan het publiek. Met een catalogus vol eigen hits zou het misschien een beetje flauw lijken om een soort van cover te kiezen, maar echte saamhorigheid in een grote massa kun je niet zomaar oproepen. Dan ben je gewoon steady as a rock, heel goed bezig.

Kijk hier ons interview met Ronnie Flex op Lowlands terug. Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12