Sunday Snooze #64: KI/KI

Spielraum-resident last adempauze in voor de zondagsrust

Sommige dj’s draaien twintig jaar in de achterkamers voor ze op de radar komen te staan, andere dj’s doemen in zo’n sneltreinvaart op dat je je afvraagt waar ze in hemelsnaam vandaan komen. KI/KI behoort tot die laatste categorie. Met haar karakteristieke jaren negentig sound – rave, new beat en trance in de zevende versnelling – is ze als resident van Spielraum snel meegegroeid met de reputatie van het Amsterdamse queerfeest, dat zich binnen no-time heeft ontpopt tot één van de vetste feesten van de hoofdstad. Job Jobse is haar grootste fan, en sinds haar debuut bij De School gaat de carrière van de piepjonge dj in vogelvlucht en transformeert ze volle dansvloeren door heel de Randstad tot zwetende mensenmassa’s. Deze zondag trapt KI/KI even op de rem voor een rustigere mix voor de Sunday Snooze serie.

‘Eerst was het idee om een ambient mix met trance samples te maken,’ vertelt KI/KI. Toen dacht ik: “Eigenlijk is het ook wel cool om gewoon mijn favoriete zondagse nummers te laten horen, of nummers die ik opzet als ik aan het chillen ben." Uiteindelijk kon ik niet echt kiezen dus heb ik het allemaal maar gedaan.’ De mix trapt ze af met een stel B-kanten van oude trance en een stortvloed aan ambient, maar ook verwerkte de dj er wat platen in van oude favorieten: Boards of Canada, Moby, Tycho. Precies hoe de dj zelf wil wakker worden: ‘Rustige ambient en trance zodat je lekker een beetje wakker kunt zweven, vervolgd door een paar van mijn favoriete zondagse tracks. Het eindigt met muziek waarvan ik zin krijg om de dag te beginnen en mijn bed uit te komen.’

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

Foto door RURU Photography.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12