3voor12 Den Haag

Parkpop 2019: The Mighty Breaks is goed

Is gewoon een heel leuk bandje

"Wij zijn The Mighty Breaks en we komen uit Den Haag! Straks lekker bij MAAN kijken! Maar nu hebben we nog één nummer te spelen!" Tegen het einde van de set spreekt gitarist Thomas Foster ons toe. De band, die oorspronkelijk uit Voorschoten komt, maar zich nu keihard identificeert als Haags, bevindt zich in die britpophoek waar Oasis zich in bevindt, maar heeft ook iets weg van Jesus And Mary Chain. Goede songs, puntige hooks en een scheutje rammel de bammel. 

En het is goed. Heel erg goed. Het vijftal wisselt elkaar af in de vocalen en de toevoeging van saxofoon maakt het een niet alledaags indiebandje. Daarnaast hebben de vijf bandleden ook een handje van het schrijven van goede songs. Nee, misschien is het niet zo druk bij de Haagse stage, maar The Mighty Breaks is voor de aanwezigen misschien wel een van de hoogtepuntjes van de dag.

Het moment:
Natuurlijk moeten wij hier 'You Can Take Me' (abusievelijk You Can Take Me Out genoemd door de presentatrice van het podium) noemen. Het nummer dat oorspronkelijk een duet is met EUT-zangeres Megan de Klerk zit halverwege de set verstopt. Ondanks het missen van de originele vocaliste is dit zwoele duet een hoogtepunt in een, al zeer goede, set. Als dit nummer niet de Haagse Song van het Jaar 2019 wordt, eet deze recensent zijn Hoetje op. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12