Rewire 2020 gecanceld wegens Corona-virus

Experimenteel festival in begin april hakt zelf de knoop door

Het Haagse festival Rewire, dat gepland stond voor het weekend van 3 tot 5 april, is gecanceld. In principe zijn evenementen voor boven de 100 man afgelast tot in ieder geval 31 maart, maar met geen enkele indicatie dat daar in de nabije toekomst verandering in gaat komen heeft het experimentele festival besloten de situatie niet langer af te wachten. In het statement op de website staat: 'We kunnen niet langer wachten op nieuwe ontwikkelingen, maar moeten nu handelen. In het belang van de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, artiesten en alle andere betrokkenen hebben we besloten om het festival te cancelen.

Dit zou de tiende editie van Rewire zijn geweest. Op de line-up stonden onder anderen SOPHIE, Arca, Jon Hopkins en een schare aan interessante acts uit de marge. Het festival laat weten dat enkele concerten en artiesten op de line-up mogelijk later in het jaar of anders op de volgende editie van het festival zullen worden geboekt. Vanzelfsprekend kunnen bezoekers hun geld terug krijgen. Echter laat het festival weten dat het ook mogelijk is om (een deel van) het ticketgeld te doneren aan de organisatie, omdat zij nu met een gigantische kostenpost zitten.

Ook andere festivals in april zijn in gevaar. Motel Mozaique, dat een kleine twee weken erna plaatsvindt, probeert met aanpassingen aan de invulling het festival alsnog te laten plaatsvinden.

Vanwege het Corona-virus raast er een storm door de muziekindustrie. In onze live-blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12