LL19: Modeselektor heeft de heipaal mee naar Biddinghuizen

Maar Duits dj- en producersduo beukt nooit eenvoudig rechtdoor

Je zou het bijna vergeten, maar Moderat is een gigantisch uit de hand gelopen zijproject van singer-songwriter Apparat en producersduo Modeselektor. Die laatsten staan sinds jaar en dag bekend om een gouden recept: heien, zagen en doorpakken. Nu Moderat voor onbepaalde tijd in de koelkast is gezet, komt Modeselektor met een nieuw album op zak naar de Lowlands zondag. 

Om op de finaledag van het festival nog een beetje op gang te komen richting de avond, is een potje beuken met beats wel gewenst, dus staat de Bravo-tent helemaal vol bij aanvang. Modeselektor weet daar wel raad mee, de eerste 25 minuten serveert het Berlijnse duo zonder genade een donkere deken van nijdige snares en zompige beats, voorzien van zenuwachtige futuristische visuals. Maar beuken gaat bij Modeselektor nooit eenvoudig rechtdoor, er zit altijd wel ergens met opzet breakbeat of opjuttende melodie in verwerkt. De beuksessie wordt vanavond afgerond door een plotselinge, wel heel erg gepassioneerde oproep om ‘Fuck’ te zeggen tegen alle haters, racisten en fascisten. 

Als Modeselektor daarna gas terug neemt in de set, komt de melancholie naar voren die Moderat zo kenmerkt. ‘I Am your God’ krijgt een ruimtelijke opbouw met ruim baan voor live-zang, wat nog beter tot zijn recht was gekomen als het buiten donker was geweest en die kolossale lichtinstallatie van de Bravo volop zijn werk had kunnen doen. En na zo’n rustmoment? De heipaal weer aan natuurlijk. Het is immers Modeselektor, die weten precies hoe ze de flow in de show gaande moeten houden. 

HET MOMENT:
Modeselektor staat erom bekend een goed oor te hebben voor nieuw talent en ze hebben er daarvan vandaag op Lowlands twee mee: producer Catnapp maakt veel indruk met een onderkoelde en mystieke performance van de meest recente Modeselektor-single ‘Mover’ en de energieke rapper Flohio doet voor de tweede keer vandaag haar track ‘Wealth’, maar dan voor een veelvoud aan publiek dan eerder op de middag bij haar eigen optreden.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12