3voor12 Zeeland

Textures toont zich groot voor veel te klein publiek

Met Extremities en Exist Immortal wordt vette show neergezet

Eigenlijk hadden de metalreuzen van Textures al op 29 april in de Spot moeten aantreden, maar dit werd wegens organisatorische redenen afgezegd. 17 mei brengt schokkend nieuws: Textures kondigt aan dat de band gaat stoppen na een Europese afscheidstour eind dit jaar. Gelukkig komen de jongens uit Etten-Leur samen met Extremities uit Eindhoven en Exist Immortal uit Londen de gemiste show afgelopen vrijdag inhalen.

Exist Immortal opent de avond voor een handjevol publiek, maar geeft niettemin een vlammende show. De ervaren band is energiek en strak. Alleen is de zanger niet goed verstaanbaar. Vooral de grunts vallen weg. Of dit een technisch mankement is of de zanger zelf, is niet duidelijk. Tussen de muziek door is de zanger wel te verstaan. Met zijn charisma weet hij precies de juiste dingen te zeggen om het handjevol publiek in beweging te krijgen.

Extremities heeft moeite om in de voetsporen van Exist Immortal te treden. De zanger kampt met hetzelfde probleem en is soms slecht te verstaan. De band mist duidelijk de ervaring van Exist Immortal, waardoor het iets toegenomen publiek wat lauwtjes reageert op de verder prima set.

Je zou verwachten dat een band als Textures de Spot wel vol krijgt, zeker nu ze gaan stoppen. De Zeeuwse metalfans laten het echter, tot hun eigen gemis, keihard afweten. Textures opent ijzersterk voor een halfvolle zaal. De ervaring en energie stralen er van af. Het publiek heeft echter moeite mee te gaan, en de show dreigt halverwege in te zakken. De mannen zetten gelukkig stug door, en het publiek komt langzaam in beweging. Er ontstaat zelfs een voorzichtige moshpit. Tegen het einde van de show is een muzikaal intermezzo met keyboardsolo terwijl de rest van de band het podium verlaat. Normaal gezien een moment om even bij te komen, nu blijkbaar een startschot. Textures komt terug met hernieuwde energie, en het publiek gaat toch los en laat zien dat je met een paar man ook prima een cirkelpit kan bouwen. Ruimte zat in ieder geval. Het doorzettingsvermogen van Textures betaalt zich uit en zo wordt het toch nog een mooi avondje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12