ADE21: Dr. Rubinstein redt Audio Obscura

Met je kop in de speakers voor de juiste vibe

Audio Obscura heeft een neusje voor goeie locaties tijdens ADE. Ze temden de tunnel onder het Rijksmuseum en stelden Amsterdam CS beschikbaar voor dansers. Het immense G-Star gebouw naast de Ring A10 lijkt een logische nieuwe stap: een gigantisch hoge glazen hangar als main stage, een hele lage parkeergarage als technohol. Maar de schrik slaat je om het lijf als je de schuine helling beklommen hebt en je hoofd naar binnen steekt: het geluid in de hangar is drijfzand, en in de parkeergarage reikt het volume maar tot de eerste tien meter. 

Heeft Audio Obscura zich vertild aan deze monsterlijke locatie? Daar lijkt het op als Planetary Assault Systems (Luke Slater) verzuipt in een zee van galm. Zijn techno blinkt uit in gelaagdheid, maar door het drassige geluid hoor je alleen een kick en schuift de rest als een kettingbotsing in elkaar tot een misselijkmakende ruis. Er zit maar één ding op: vol overgave met je neus in de speakers bij Dr. Rubinstein beneden. Daar is het dringen geblazen, niet alleen omdat iedereen zich wil laven aan de gulle glimlach van de Berlijnse, maar dus ook omdat de hot zone voor het podium beperkt is. Rubinstein trekt in haar eentje deze avond vlot met hyperkinetische techno. Ze draait snel en stoer maar niet per se hard, en ze houdt ervan om haar platen een extra push te geven. Zo schroeft ze Trikk's 'Proto Rhyt' op van 120 naar 140 bpm, en dat blijkt een gouden vondst. Het is ineens een heerlijke jakkerplaat.

Het is vervolgens aan Dax J en zijn hysterische afsaustechno om het af te maken. Hij test de fundamenten van de parkeergarage, terwijl een jongen met een doorweekt shirt en een uitzinnige blik danst alsof het Multigroove 1992 is. Sowieso staan er opvallend veel meer jongens vooraan dan net bij Dr. Rubinstein. 'Sorry', schreeuwt er een. 'Oh stond ik niet op je teen? Dan was het weer die kunststof afdekplaat voor de kabels. Daar heb ik me net ook al tegen staan excuseren!' En hop, daar schuift Dax er nog een laag overheen. En nog een. Zo komt het uiteindelijk toch nog goed, maar deze locatie bleek niet zo'n winner als het oog deed vermoeden. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12