LL22: Charlotte Adigéry & Bolis Pupul krijgen de hele India aan het lachen

Bas-overladen kwaliteitsfeestje met inhoud

Het is een kunst: met één nummer de hele tent aan het dansen krijgen. Charlotte Adigéry & Bolis Pupul draaien hun hand er niet voor om. Het entertainen zit ze in het bloed. Hun splinternieuwe album Topical Dancer is mede geschreven door de Gentse Soulwax-broers Stephen en David Dewaele wat vast en zeker niet slecht is geweest voor de dansbaarheid van de toch al aanstekelijke liedjes. Het duo Charlotte Adigéry & Bolis Pupul houdt het concert ieder moment speels.  

Als het stijlvol geklede duo na tien minuten extra wachttijd opkomt onder luid gejuich, zingen ze het van Topical Dancer afkomstige ‘Hey’, waarin ze zich met een herhalend en swingend ‘Hello!’ voorstellen aan het welwillende publiek. ‘Er hangt hier een goeie vibe,’ zegt Charlotte, een waarheid als een koe. Daarna barst het feest helemaal los met 'Blenda', een nummer over verborgen racisme in België met daarin steeds de waardeloze dooddoener dat mensen die er niet ‘westers’ uitzien maar terug moeten gaan naar hun eigen land. Toch is dit nummer het tegenovergestelde van grimmig en weten de twee met hun snijdende synths en spacey elektro-jams - en vergeet niet de waanzinnig goede zang, iedereen mee te trekken in hun bubbel.

Als Bolis, zoon van cartoonist Kamagurka, dan ook nog eens zijn gitaar verwisselt voor een basgitaar en de bas doordreunt tot in ieders botten, wordt het nog broeieriger dan het buiten de tent al is. Met ‘Stop Making Sense’ lijkt het duo een rustmomentje in te lasten, waarna het hysterische ‘HAHA’ weer zorgt voor een explosie van energie in de tent. We horen een harde beat onder een oude tape waarop Charlotte stemoefeningen doet, die van een bulderende lach omslaat in een ontzettende huilbui. Het lachen werkt aanstekelijk. ‘Guess you had to be there,’ zingt ze. Een waarheid waar je niet omheen kunt. Het een-na-laatste nummer ‘Ceci N’est Pas Un Cliché’ vat álle clichés in songteksten samen en is onweerstaanbaar dansbaar. Weer een hoogtepunt!

HET MOMENT:
Het meest gestreamde nummer van Charlotte Adigéry, ‘Paténipat’ krijgt een lekker uitgerekte versie met een de toepasselijke lichtshow. De Gentse rent zich rot, laat af en toe een bijna uitzinnige schreeuw los, en krijgt iedereen aan het zingen.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12