3voor12 Utrecht

VALENTINO. debuteert met ‘Back Again’

Het is goud wat er blinkt in de bijbehorende video

Vandaag is de eerste single verschenen van VALENTINO., ‘Back Again’. Een aantal van de bandleden heb je mogelijk al eerder op een Utrechts podium gezien in de band die genoemd was naar naar zanger/gitarist Stijn Grul. De nieuwe naam is niet voor niets gekozen. Met VALENTINO. maken ze andere muziek en ook stilistisch ziet de band er anders uit.

Binnenkort laten we je uitgebreider met de band kennismaken, maar we vroeger voorman Stijn Grul alvast naar de reden voor deze gedaanteverwisseling. “Omdat we nu meer als een band functioneren hebben we besloten van Stijn Grul VALENTINO. te maken. We willen onze band naar een hoger niveau tillen en een hoogwaardig product neerzetten wat te zien zal zijn in de kwaliteit van de nieuwe songs en alle uitingen die wij gaan doen.”

Ook het bandgeluid is anders geworden, vertelt Grul: “Als je de muziek een label moet geven, dan maakten wij voorheen mooie popsongs, die sterk door jazz beïnvloed waren. Nu zijn we meer te omschrijven als een alternatieve rock/pop band. Ook in de bezetting is het een en ander veranderd sinds onze debuut EP Roses. We spelen nu met een nieuwe ritmesectie die perfect bij het nieuwe geluid past. We hebben enorm veel zin om een nieuw tijdperk in te slaan met nieuwe muziek en energie.”

De beelden bij de nieuwe single zijn gemaakt door sven signe den hartogh, de kunstenaar die ook de hoes van Blaudzun’s laatste album _UP_ heeft gemaakt en die nu een expositie heeft in de kleine zaal van het Amersfoortse Fluor. De samenwerking met sven signe den hartogh stopt hier niet legt Grul uit: “Het artwork van ‘Back Again’ is ontworpen door onze creative director sven signe den hartogh, die al onze toekomstige uitingen zal ontwerpen.”

Je kunt VALENTINO. binnenkort zien in Zwolle, als support van Audio Adam, en twee keer in Utrecht: op donderdag 20 december in de finale van De Utrecht Popprijs en op vrijdag 28 december in Hofman Café.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12