3voor12 Leiden

Als een steen in het water

Talks Make Do debuteert met ‘Ripples’

Zijn we niet meer dan slechts rimpels in het water? Niet wetend wat we moeten doen, niets te verliezen en niemand die het boeit? In ‘Ripples’, de debuutsingle van Talks Make Do schemert een zeker ongemak met de moderne wereld door, dat echter allerminst weemoedig bedoeld is. Hoewel het nummer iets dystopisch heeft, spreekt er ook verlangen uit en zelfs een dansbaar optimisme.

Met deze eerste single laat deze vijfkoppige indierockband een sound horen die sterk geïnspireerd is door new wavebands uit de jaren tachtig. Denk The Smiths, denk The Style Council, maar vooral de toenmalige samenwerking tussen Brian Eno en David Byrne op het album ‘Remain in Light’. Zij gaven de new wave een nieuwe dimensie door er percussie-invloeden uit de afrobeat aan toe te voegen. Die percussie horen we ook terug in het werk van Talks Make Do. Niet alleen op ‘Ripples’, maar ook op de rest van hun ep, die later dit jaar uitgebracht zal worden. Alle nummers werden opgenomen in Studio Veldroos, de opnamestudio van producer Arthur Vermeij, tevens gitarist van de band. Samen met zijn bassende broer Sam en drummer Gideon Ellison vormt hij de Leidse delegatie binnen de band, die daarnaast nog bestaat uit toetsenist Milan Damen en zanger Alex Hoevenaars.  

De release van ‘Ripples’ gaat gepaard met een serie optredens in Amsterdam, Utrecht en Noordwijk. Wie het vijftal in Leiden wil bewonderen moet nog even geduld hebben – op 6 oktober staat er een optreden in Leidse Lente op de planning.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12