3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Yung Internet vraagt niet om je ID

Iedereen naar het Cool Down Café

Voor aanvang voelt de Roxy een beetje aan als een middelbare school-eindfeest. De aanwezigen halen het leeftijdsgemiddelde van Paaspop namelijk flink omlaag. Niet eens zo verkeerd, zo heb ik met mijn 1,65 prima zicht op het podium. Het eerste opmerkelijke van dit concert, een zeldzaam moment: de rappers zijn op tijd. Het podium wordt bezet door DJ Hyperlink, Young Mau en Yelli, die laatste kun je onder andere ook kennen van de komedieserie Popoz. Het drietal brengt vieze Nederlandstalige rap waarin voornamelijk hun overvloedige drugsgebruik centraal staat. De set trapt af met een passende festivaltrack: de titeltrack van het album, Dixiland.  

De Roxy lijkt in het begin nog niet helemaal turned-up te zijn. Het duurt even voordat er vaart in lijkt te komen. Young Mau heeft een oplossing voor dit probleem: hij deelt blikken bier uit bij de vleet en dat terwijl het gros niet eens bier mág drinken. Totale schijt, maar op Paaspop kan ook alles. Het brengt de fissa wel op gang, vooraan begint een stiekeme moshpit te ontstaan die zijn hoogtepunt bereikt tijdens de banger ‘De Prins Van Het Plein’.

Ondanks dat de sfeer in de Roxy vrij lit is, voelt het toch enigszins vreemd aan dat er zoveel kiddo’s staan mee te rappen over sletten en coke. Yung Internet is nou nét die act waarvan je moeder hoopt dat je er niet naar luistert, maar dat maakt niemand een bal uit. Alle nummers, met in het bijzonder ‘Binnenstad’, worden fanatiek meegerapt door het publiek en ook de rappers zelf gaan naar eigen zeggen ‘’kankerlekker’’. En natuurlijk kan wiskundig hoogstandje ’1 Affoe x 2’ niet uitblijven. Toch nog een educatieve boodschap meegekregen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12