LL22: Remi Wolf is een kauwgombal met discodip

Zeer charmante popshow die alvast smaakt naar meer

Hahaha, alleen al de hele schoen-sok-situatie van Remi Wolf is veelzeggend. De Californische heeft haar tenen in felgroene Crocs gestoken, en daarboven blauw-roze-gele sokken. Nou, zo is haar muziek ook ongeveer: door haar malle hersenkronkels is het heel logisch om via een gruwelijke moordpodcast een bruggetje te maken naar Cheetos-chips, Robert DeNiro en haar sterrenbeeld (Waterman). Het resultaat: volstrekt onbegrijpelijke, opbeurende en verslavende liedjes. Suikerzoete kauwgomballen met discodip om het af te maken. ‘Sexy Villain’ is haar beste, ze heeft ‘m al heel vroeg in de setlist zitten, een hyperkleurrijk, funky popliedje dat nog frisser klinkt dan een perenijsje op een zonnige festivaldag. Ze heeft een soulvolle stem met een scheurtje, maar rapt minstens zoveel als ze zingt. En haar band is prima, met staccato bas, gesyncopeerd Stratocaster-slagjes en steady drumpartijen, het is de backing track die de tierlantijntjes brengt.

Zo heeft ze wel meer topsongs: 'Antony Kiedis', inderdaad vernoemd naar de frontman van Red Hot Chili Peppers. 'Photo ID' is ook top. Maar helaas heeft ze nog iets te weinig materiaal voor een uur, en daardoor moet ze halverwege wel heel erg gaan rekken met domme fratsen. Dan doet ze een Gnarls Barkly-cover: ‘Does that make me craaaazy?’ En daarna ook nog een stukje MGMT, om vervolgens zelf achter het drumstel te kruipen terwijl de drummer (met Michael McDonald-shirt!) naar voren komt om een portie positieve affirmaties te scanderen. We moeten allemaal meedoen. ‘Ik hou van mezelf voor wie ik ben.’ Maar ook: ‘De yoghurt van vanochtend was niet over de houdbaarheidsdatum.’ En: ‘It’s Dua Lipa summer. I am Dua Lipa!’

HET MOMENT:
‘Ik wil jullie wat beter leren kennen. Mag ik jullie wat vragen? Hoeveel van jullie hebben zichzelf weleens een badass bitch gevoeld?’ Halve tent is stil, andere helft juicht voorzichtig. ‘Of een mean, selfloathing cunty ass bitch?!’ Harder gejuich. ‘Ik wil weten of jullie nog mens zijn, of zijn veranderd in robots!!!’ Heel grappig. Een zeer charmante popshow die alvast smaakt naar meer.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12