3voor12 Gelderland

Achterhoekse Evelien Scheers tekent bij Engels platenlabel

Onder de naam Ave Lynn brengt ze vanaf maart gefaseerd haar eerste liedjes uit

Het kan gek lopen: de Achterhoekse/Doetinchemse zangeres Evelien Scheers tekende afgelopen week een contract bij het Engelse Aviary Bridge Records. Onder de naam Ave Lynn zal ze via dat label vanaf maart gefaseerd haar eerste liedjes uit gaan brengen. 

Geen onbekende in het circuit
De zangeres is geen onbekende in het muzikale circuit. Eerder al bracht ze eigen Nederlandstalig werk uit onder eigen naam. Onder de naam Avalene bracht ze een ep uit en afgelopen jaar won ze met band Goya de Achterhoekse Band Competitie. Optreden in het buitenland deed ze eerder al wel, met bands WYSIWYG en Charing X, maar dit is toch wel weer een heel nieuwe stap in haar muzikale carrière. Ditmaal met een iets ander genre: neo-soul, met een beetje smooth jazz en hiphop.

Hoe is dit zo gekomen?
“Begin vorig jaar belde ik een oude bekende op, waar ik eens in de zoveel tijd mee samenwerk.” Bas te Braak, uit Doetinchem afkomstig, maar woont inmiddels al het grootste deel van zijn leven in Utrecht. Te Braak is onder de namen Inf en Smeeagain allesbehalve een onbekende in de lo-fi en hiphop scene. Nummers als 'Golden Bubble' tikken de 2,5 miljoen streams aan op Spotify en Sugar Trail en Slowdown zijn beiden goed voor ruim 1,8 miljoen streams. “Toen spraken we af dat ik op zijn eerder uitgebrachte instrumentale tracks kon losgaan. In korte tijd heb ik daarvoor een aantal schetsen gemaakt, verder uitgewerkt en uiteindelijk opgenomen. Het resultaat daarvan wordt dus via het Engelse label, waar Bas te Braak ook bij zit, vanaf maart gereleased, zo tof!” Bepaalde Spotify-lijsten zijn niet meer uit de levens van velen weg te denken. Het is een klein beetje geluk hebben om als artiest nét op de juiste plekken terecht te komen. Dat is dus nog even afwachten allemaal voor Ave Lynn. Maar het begin is er!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12