LL22: Michael Kiwanuka schittert in zon en regen

‘Nieuwe’ liedjes zetten de toon in volle Alpha

Michael Kiwanuka was een van de namen die oorspronkelijk twee jaar geleden al op Lowlands zou staan. Maar ja, corona. Daardoor duurde het uiteindelijk bijna drie jaar voordat hij de muziek van zijn fantastische en prijswinnende album KIWANUKA (2019) kan laten horen op het festival. In de setlist van vandaag is er dan ook veel ruimte voor de muziek van die psychedelische rock & soul plaat, waarop echo’s doorklinken van Gil Scott-Heron, Bobby Womack en Marvin Gaye. Een album dat net als voorganger Love & Hate werd geproduceerd door Danger Mouse en Inflo (van SAULT).

Met gedragen opener 'Piano Joint' zet Kiwanuka de toon voor een sterke show, met daarin een hoofdrol voor zijn achtergrondzangeressen. Ook in 'Rule The World' en 'Hard To Say Goodbye' tillen zij de live uitvoeringen naar grotere hoogte. Wat ook niet erg is: het uitgeknepen 'Home Again' zit vandaag niet in de setlist. 

HET MOMENT:
Net als Kiwanuka de finale inzet met gevoelige meezinger 'Cold Little Heart', breekt de hemel open en daalt een enorme stortbui neer over het veld van de Alpha. De tent stroomt nog voller dan hij al was en buiten wordt een schuilplek gezocht waar mogelijk. De die-hards blijven natuurlijk wel staan, maar een poncho helpt bijna niet meer tegen deze regen. Ergens tussen twee regels zang door geeft Kiwanuka een shout out: ‘I see you in the rain’. Tijdens afsluiter 'Love & Hate' wringt iemand op het beeld in de tent lachend zijn natte t-shirt uit. Ook dit is Lowlands, ook dit is het echte festival gevoel.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12