LL19: Bear’s Den is de muzikale seniorenpas

Folkies leggen fletse pannekoek over de Alpha

Bear’s Den heeft in enkele platen tijd al een aanzienlijke status bereikt. Volgend jaar staan de Londense indiefolkers zelfs in de AFAS Live. Wie op die grootte zit, hoort al snel thuis in de Alpha en daar staat Bear’s Den dan ook. Het is een ideale kans voor een groot aanwezig publiek om zich af te vragen waarom deze hele fletse pannenkoek, nog druipend van het meel, zoveel interesse opwekt. En waar de ober is om ‘m mee terug te nemen. Neem nou hoe zo’n ‘Fuel On The Wire’ wordt gespeeld: onzichtbaar. Aan de folk wordt de bleekste elektronica toegevoegd die ooit in Biddinghuizen te horen is geweest. Het is alsof de band niet wil bestaan.

Maar Bear’s Den bestaat wel. De band van zanger Andrew Davie en multi-instrumentalist Kevin Jones arriveert in 2014 met debuut Islands dat sterk naar de Mumford & Sons-traditie hint, maar dan zonder het hele feestelijke. De band heeft zich ontwikkeld met bredere, wapperende indiefolk voor de grote zalen en is qua zoektocht nu uitgekomen bij de toevoeging van electronica die met de songs mee-meandert. Op Lowlands is een mix van dit alles te horen.

Soms heeft Bear’s Den een moment waarop het even klopt. De samenzang aan het eind van ‘Dew On The Vine’, de blaaspartij in ‘Above The Coulds of Pompeii’. Maar het gros wordt gespeeld als een grijstint. Het is al geen expressieve band, maar het gebrek aan uitstraling wordt ook niet gemaskeerd met een visuele show. Achter de heren gaan wat blokjes met lichten aan en uit in verschillende kleuren en dat was ’t dan. Er waait deze zondagmiddag een koude bries over het Alpha-terrein.

HET MOMENT:
De muzikale seniorenpas die Bear’s Den heet, leeft aan het eind ietwat op. Bij ‘When You Break’ worden eindelijk wat stevigere klappen uitgedeeld. Het nieuwe liedje ‘Laurel Wreath’ mag er ook wezen. Maar het is veel te weinig om dit uur dat voelt als een eeuw goed te maken. Bear’s Den is de klasgenoot van wie je de naam een dag na het eindexamen compleet bent vergeten.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12