PP19: Coely is fris als de Fresh Prince

Feelgood-hiphop met blik op het verleden

Zoete inval bij Coely: de lucht kleurt grijs van de donderwolken, en terwijl de eerste millimeters naar beneden miezeren zoeken in plastic verpakte Pinkpoppers beschutting bij Stage Four. Daar injecteert de Belgische haar publiek vanaf een propvol podium haar publiek met een fikse dosis vitamine D. De Belgische rapper heeft een soulrockband in touw, die haar feel-good hiphop met soul- en gospel elementen nóg meer uitbouwen tot een podiumvullende show. Ook zijn er rolletjes weggelegd voor de stuiterende rapper DVTCH NORRIS en soulzanger Yann Gaudeuille, die ze blijkbaar nog in de achterbak van haar bandbus wist te proppen.

Coely is niet bepaald een groentje. De Antwerpse met Congolese achtergrond heeft flink wat jaartjes meegedraaid en heeft onderweg ook een boel Nederlandse gigs afgevinkt. Festivalshows, maar ook voorprogramma’s van de groten der hiphop. De opgedane podiumervaring spreekt boekdelen. Coely levert namelijk een supervrolijke show waardoor het zonnetje binnen toch nog een beetje gaat schijnen. Ze weet als gospel MC haar publiek goed aan de hand mee te nemen. ‘Can I get a hell yes, SISTER! GIMME A HELL YES, SISTER! Yeah, you get me goin’!’

HET MOMENT
Ja, en het gros van haar publiek vreet dat natuurlijk allemaal. Coely weet iedereen mee te laten klappen en zingen met teksten die ze naar alle waarschijnlijkheid niet zullen kennen. En na alle soulvolle uithalen waarmee ze haar megabereik aan alle hoeken van de tent toont, wordt ze steeds beloond met salvo's van applaus. Coély maakt hiphop behapbaar voor Pinkpop, maar doordat ze zo heftig leunt op de maniertjes van de ‘80s en de ‘90s voelt het tegelijkertijd net zo vers als een marathon van herhalingen van de Fresh Prince. Nee, dan 'Don't Care', haar duet met DVTCH NORRIS en tevens haar grootste hit. Als Coely nóg iets meer die afslag zou nemen en die band thuis zou laten, dan zou ze zomaar nog eens tot een wat eigener geluid kunnen komen.

Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12