PP19: De poezelige rococo-rock van Jett Rebel

Nederlander toont veelzijdigheid

De stijl van Jett Rebel wordt door Eric Corton aangekondigd als ‘alle aspecten van de muziekhistorie!’. Hierna speelt een bescheiden video over 'the search of true sound’ en het scheppingsverhaal van ‘the greatest rock 'n roll superstar'. Een beetje over the top en best grappig. Onze Haagse Prince that was promised komt opgerend in een roze kimono met gele gitaar, een combo die heel fris afsteekt tegen het poezelige rococoschilderij met blote mevrouw op de achtergrond. Hij blijft de gehele set door wild over het podium dartelen om het eerste publiek voor de Mainstage vandaag op te jutten. 

Dat Jelte Tuinstra inderdaad een man van alle aspecten van de geschiedenis is, wordt duidelijk tijdens het tweede nummer van zijn set: het zwoele, laidback rocknummer ‘Dancing Through The Room’. Halte één van het reisje langs klassiekervergelijkingen, inderdaad, Prince.

Great to be back! This one is for the ladies.’ Hij speelt 'Baby' vanachter de piano, inmiddels een stuk zelfverzekerder dan tijdens de primeur van dit nummer op 3fm, vijf jaar geleden. Verder worden vooral de hitjes ‘Louise’ en ‘Do You Love Me At All’ keihard meegezongen door het langzaam aangroeiende publiek op de festivalweide. De link met Stevie Ray Vaughan horen we in alle gitaarsolo’s, verspreid over de hele set. In ‘Tonight’ rockt Jelte lekker klassiek tegenover de bassist. Hij sluit af met een bluesy nummer dat natuurlijk, à la - laatste halte, Johnny Cash, met een sigaret in de mond gespeeld moet worden.

HET MOMENT
De knuffelrock-’n’-roller van eigen bodem jakkert in mum van tijd door zijn hele oeuvre, waarin hij wissellend zijn virtuositeit toont op gitaar en piano. Een érg vermakelijke honkytonk-improvisatie op de piano aan het eind van ‘Take Me’ laat zien wat een enorm veelzijdige muzikant Tuinstra is.

Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12