3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Suicidal Tendenties niet vies van rocheltjes en highkicks

Korte broeken, tanktops en bandana’s dé outfit van de middelbare punkrocker

Helemaal uit Venice Beach, Californië, tovert Suicidal Tendencies de Phoenix in Schijndel vandaag om in een vechtclub. Vanaf het eerste moment wordt het publiek getrakteerd op vieze rocheltjes op de grond en high kicks die je zo in je nek kunnen raken. Agressie, dat is het ingrediënt waar Suicidal Tendencies haar show op bouwt. Zorg dat het publiek een testosterongehalte van hier tot ginder heeft en je kan niets meer fout doen.

Want agressie omzetten in harde punkrock, dat doet de band onder leiding van frontman Mike Muir, aka Cyco Miko, nu toch al zo’n drie decennia. En dat zie je meteen terug in de show, want wauw, wat barst deze man van een agressie. Tussen de nummers door probeert hij diepe gedachtes uit te spreken om het publiek aan het denken te zetten, maar dat verstaat niemand. En eerlijk gezegd interesseert het niemand. Het publiek wil tegen dingen aanschoppen, het liefst tegen mooie dingen.

Er zijn crowdsurfende mensen, er ontstaan cirkelpits en op het einde mag iedereen die wil, het podium op. Deze oproep gaat niet aan dovemans oren voorbij en het podium wordt binnen de kortste tijd opgevuld met tientallen festivalgangers. Toch lukt het de mannen (ondanks het geprop op het podium) om het laatste nummer zonder al te veel problemen te spelen en sluit de show af met een banger. Het testosterongehalte is weer tot het gangbare niveau gezakt en men kan weer rustig naar bandjes gaan kijken zonder bang te zijn voor een paar misplaatste wervels.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12