3voor12 Den Haag

Parkpop 2018: Roachford

Funky maar veilige nostalgie

Rechtstreeks uit de jaren '80 en begin jaren '90 is daar Roachford, hoewel hij daarna ook nog platen gemaakt schijnt te hebben. De eerste paar nummers doen vermoeden dat we een wat zouteloze, Sky-Radio-achtige set tegemoet gaan, maar als de band wat nummers van hun nieuwe album gaat spelen, begint het te leven. Het nieuwe album bestaat uit covers, en hoewel dat het ergste doet vermoeden (denk Mel C. gister met haar zinloze cover van 'Shape of you'), blijken 'Ain't no sunshine' van Bill Withers en 'Family Affair' van Sly and the Family Stone niet alleen volledig eigen gemaakt te zijn, maar die versies ook nog eens prima in het gehoor te liggen.

Wat volgt is nog een aantal funky, makkelijk in het gehoor liggende nummers en natuurlijk grote hit 'Cuddly Toy'. Roachford zweept het publiek op, laat het regelmatig meezingen en geeft al met al een prima, zij het weinig memorabele show weg. Daarvoor is zijn muziek net iets te veilig. 

Het moment: raciale humor in 2018, gelukkig kan het nog. Andrew Roachford vertelt dat zijn broer in zijn band speelt, maar niet wie. Met twee blanke en een donker persoon is het niet moeilijk om te raden. Wij vonden het grappig.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12